Fenerbahçe ve gruplar

Birkaç gün önce taziye için arayan Fenerbahçe Birleşik Vakıf Başkanı dostum Aziz Yılmaz, taziyede bulunduktan sonra; ertesi gün yani 7 Ocak 2022 tarihinde vakıfta Fenerbahçe''yle ilgili yapacağı toplantı için müsait olmam durumunda birlikte olmamızı istedi. Artık kulüple ilgilenmediğini (ihraç nedeni ile) bildiğim için konu nedir diye sordum. Konunun diğer bir yakın dostumuz Fenerbahçe 2000 Derneği Başkanı Şevket Yılmaz''ın Fenerbahçe başkan ve yönetimi ile ilgili değerlendirmeleri olduğunu ifade etti. Camiaya dair tecrübelerime göre anladım ki; eski başkanımız Aziz Yıldırım Bey''in çabaları ile etkinlikleri azaltılan, hatta yıllar önce bir kıymeti harbiyesi kalmadığı vurgulanan gruplar yeniden sahaya davet ediliyordu.

Bu ne demek? Bence Fenerbahçe''de sular ısınıyor ve savaş yakındır demek. Ertesi gün eski defterleri karıştırmak geldi aklıma. Bakınız ne buldum. 27 Temmuz 2011 tarihinde bir divan toplantısında şike davasından tutuklu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için Birleşik Vakıf Başkanı Aziz Yılmaz şöyle demekteydi: Evet bir dönem Aziz Yıldırım''la hareket ettim. Güzel şeyler yapıyordu. Sonuçta biz de Fenerbahçeliyiz, destekledik. Ama tek adam modeli ile bugünlere geldik. Şu anda yönetimde ona danışmadan hareket eden kimse yok. Kulübü mektupla içeriden yönetiyor. Böyle bir şey olur mu? Fenerbahçe''yi bu kadar küçültebilir misiniz? Fenerbahçe''de milyonlarca Aziz Yıldırım var. Yani kimsiniz ya. Nasıl bir şey bu? Sanki mahalle kulübü....

***

Sonra ne oldu? Aziz Yılmaz ömrünü verdiği Fenerbahçe''den ihraç edildi. Aradan 11 yıl geçti Aziz Yıldırım şike davasından beraat etti. Yani bu sonuca göre başta Fenerbahçe ve her iki Aziz Bey de mağdur oldu. Şimdi ne oluyor? Fenerbahçe iyi gitmiyor diye Fenerbahçe 2000 Derneği Başkanı Şevket Yılmaz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç''a vuruyor. Ne diyor? ''Nereden geldi. Hayallerimizi yıktı. Kimseyi tanımıyor. Getirdiği yönetimi de kimse tanımıyor. Yürüsün gitsin'' diyor. Sonuç sular ısınıyor. Taraflar belirginleşiyor. Ya ben, ben nasıl değerlendiriyorum bütün bu olanları.

Bence;

1- Dün Aziz Yıldırım tarafından pasifize edilen dernek ve vakıflara bugün yeniden ihtiyaç duyuluyor.

2- Mevcut yönetim; çınarın kök, gövde, dal ve yaprakları ile bir anlam ifade edebileceğini henüz anlamakla anlamamak sınırında.

3- Karganın boyanarak Kartal''a benzetilemeyeceğinin henüz farkına varılıyor.

4- Dağdan gelinip, bağdakini umursamayarak başarının yakalanamayacağı ve yerli tavşanın yerli tazı tarafından tutulabileceği henüz fark ediliyor.

Tüm bu gerekçelerle de "tüm unsurlar ile Fenerbahçe olunabileceğinin" henüz anlaşıldığı. Fenerbahçe''de; "karıncanın bile önemli" olduğu gerçeğinin artık kavranmak zorunda olunduğudur.

Ezcümle artık kulüpte "kim karınca dahi olsa" Fenerbahçeli karınca ile meşgulse. Kim, Fenerbahçe camiasındaki mensubuna "bir cep telefonu kadar yakınsa" ilginin ona olacağı gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktığını vurguluyor, başarmak isteyene de daha önce Yüksek Divan Kurulu''nda da ifade ettiğim gibi son kez; iletişim, iletişim, iletişim tavsiye ediyorum. Tercih sizin...

Yazarın Diğer Yazıları