Fenerbahçe'de matematik zamanı

TÜRKİYE''nin asırlık kulüplerinden Fenerbahçe''de kongrenin ardından tüm gözlerin açıklanacak yeni hocada olduğunu, dost düşman herkesin o ismi beklediğini elbette biliyorduk. Şimdi ise bu isim Pereira olunca; A - Yazan ve çizenlerin genellikle eleştireceğini. B - Fenerbahçeli sosyal medya kullanıcılarının mesajlarından durumdan çok da memnun olmadıklarını. C - Tabii ki bu şartlarda ellerini ovuşturanlar olduğu gibi, umduklarını bulamayanların da olduğunu yine hepimiz bilmekteyiz.

Şimdi onlar ne diyecekler?

* Pereira''nın ilk gelişindeki kredi ile şimdiki kredisi arasında ciddi bir negatif (-) fark olduğunu.

* Pereira''nın ilk göreve geldiği eski Fenerbahçe kadrosu ile şimdiki kadro arasında da yine bu günün aleyhine negatif (-) bir orantı olduğunu.

O gün başarılı olamayanın bugün ne değişti de başarılı olabileceğini ifade edip, Fenerbahçe ve yönetimin risk aldığını belirteceklerdir.

Daha ve başka eleştiri ile enstrümanlar sıralayarak, Pereira üzerinden kimi gerçekten üzüntüden, kimi daha önce denenmişliğindeki kötü anıların umutsuzluğundan, kimi de bunların tamamının getirdiği dezavantajı "art niyetli beşinci kol faaliyeti ile işleyip" konuyu gündemde tutacaklardır.

***

Çok mu haksızlar? Beşinci kolcular ve el ovuşturanlar hariç, diğer iyi niyetli tespitlerin tamamı ile yanlış olduğunu söylemek de mümkün değil. Zira beklenti çok yüksekti. Muhakkak muhtelif nedenlerle başka alternatifler de gerçekleştirilemedi ve sonuçta bu tercihle bir de "risk" alındı. Elbette ben iyi olsun isterim. Lakin unutmayınız "bugün dünden zor" geçecektir. Taraftar sabırsız ve sinirlidir. İlk iki yılın zor dönemde "her halükarda Ali Koç" kanaati kongrede devam etse de üçüncü yılın "seyircisiz maç oynama avantajı" da ortadan kalkmıştır. Kongre öncesinde yönetimle ilgili bir Serkan Acar ya da Ergun Gürsoy tipi "yönetici önerim" gerçekleşmediyse de gelinen noktada samimi tavsiyem, oluşan "Pereira endişesini" birkaç "tamam, şimdi oldu" denebilecek transfer hamlesi ile bertaraf etmektir.

Yani kısacası şimdi zaman Ali Bey ve Fenerbahçe yönetimi için matematik zamanıdır. Naçizane tavsiyem, bu kritik matematiğin doğru ve hızlı yapılmasıdır.

Yazarın Diğer Yazıları