Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

FETÖ ile Atatürk düşmanlığında birleşmek

                Hiç kimsenin tarihi kirletme hakkı da haddi de yoktur.

                Yel değirmenlerine saldırır gibi bir milletin tarihine, kahramanlarına ve değerlerine saldırma hakkı kimseye verilmiş değildir.

                Türk Milleti bir asır önce "ya istiklal ya ölüm" diyenlerle "ya İngiltere ya ABD" diyenler arasındaki bir kavgaya şahitlik etmişti.

                Dışarıda düşman Yunan, İngiliz içeride onlarla iş tutan mandacılar vardı.

                Aradan yüz yıl geçti bu mandacı gurup çeşitli gerekçelerle yeniden nüksetmiş bulunmaktadır.

                Türk'e, Türk Milletine, Atatürk'e, and'a yönelik iftiraların altında kurtuluş savaşı sırasında bu mandacıların yediği darbenin kuyruk acısı vardır.

                Mustafa Kemal Atatürk ve onun aziz hatırasına gösterilen saygı, her şey bir yana Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük ve egemenlik iradesine gösterilen saygıdır. Atatürk, Türk milletinin istiklal ve istikbal davasında  "Ya istiklâl ya ölüm"  diyen iradenin adıdır. Atatürk, Türk milleti için her şeyin ötesinde bir ontolojik  sorundur.

                Allah'n değil ABD'nin kulu olmak!

                Adı lazım değil FETÖ gibi bir sefile kulluk mertebesinde bağlı bir kişi bundan kısa bir süre önce her şeyin ve herkesin tartışılır olduğunu savunuyordu. "Atatürk'ü kanunla sevdiremezsiniz... Peygamberi bile koruma kanunu yok. 'Gençliğe Hitabe' ve 'Andımız' ayet mi? Kamuoyunun bunları tartışması lazım." Diyordu.

Allah'ın yarattığı kula "Şeyh, şıh, kutup, aktap, ehlullah, Allah dostu, mehdi, Kutb-ı âlem, Kutb-ı cihân, Kutb-ı zaman" diyerek adeta tapınanlar konu milli değerler söz konusu olunca "bunu kamu oyu tartışsın" diyordu.

Sonra anlaşıldı ki peşinden gittikleri, uğruna prangalar eskittikleri adam Allah'ın değil ABD'nin kuluymuş!

Kimsenin aklına 'sizin önünde iki büklüm olduğunuz, eteklerini öptüğünüz şıhlarınız, şeyhleriniz, mehdileriniz Allah değildir' demek gelmemişti.

Nitekim "Allah dostu" diye biat ettikleri bu zatın Allah'ın dostu değil ABD'nin dostu olduğunu 15 temmuz darbe girişimi ortaya çıkardı.

Bir kadın hidayete yeni ermiş gibi 10 Kasım törenlerin yapıldığı sırada "Bu kıyamdır" diyerek "Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi. Putlara tapmayın" diye bağırıyor.

Sanki Atatürk'ün ilah olduğunu söyleyen kafayı yemiş birisi var!

"Atatürk ilah değildir" tamam da onu ölüm yıl dönümünde onu ananlar da gavur değil Müslümanlardır.

Bu kadını savunan ya da kutsayanlar "Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir." "Allah'ın bütün vasıflarını toplamış bir lider" vb. onlarca sözler edildiğinde gıkları dahi çıkmamıştı.

İktidara ses çıkaramayanlar bu dünyadan göçmüş insanlar üzerinden ispati vücut etmeye kalkışmaktadırlar.

Muhafazakar kesimden bazı gazetecilerin yazdıklarına göre "Atatürk ilah değildir" hactekini, tivitini en çok paylaşan hesap Floridalı çıkmış. Bu hesap, @TNWconference hesabı. Hesabın bulunduğu yer, Florida, USA. Tamı tamına, 469 kez "Atatürk ilah değildir" hactekini tivitlemiş, 10481 kullanıcı görmüş!

Yapılmak istenilenin ne olduğunu aklını ve şuurunu kaybetmemiş olanlar anlayacaktır.

Buna FETÖ ile Atatürk düşmanlığında birleşmek denir.

Tam arada Diyanet İşleri Başkanı Atatürk karşıtı bir zatı ziyaret etti.

Bunların rastlantı olduğunu düşünmek için ülkede olup bitenden haberdar olmamak lazımdır.

Azat kabul etmez bir Atatürk düşmanı olan zatın "Lafını hiç eğip bükmez" birisi olduğundan söz ederek ne kadar meziyet sahip olduğundan söz ediyorlar.

Bakın adam ne diyor?

"Eğer bir Müslüman, Atatürk'ü seviyorum derse... Ya ahmaktır... Ya da sahtekârdır".

                Bu zata göre asıl olan Atatürk'ü değil Yunan'ı, İngiliz'i sevmektir.

Dahası şu uslup bu zata aittir.  "10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe kenefe gidin!"

Atalarımız "uslubu beyan aynıyla insan" demiştir.

Yazarın Diğer Yazıları