Formula 1 yarışı nerede yayınlanacak

Formula 1 yarışı nerede yayınlanacak
Netflix Formula 1 yarışlarının platformda meraklıları tarafından izlenebilmesi için yeni bir hamle yaptığını açıkladı. Formula 1 yarışlarının yayın haklarını almak isteyen Netflix'ten henüz net bir yayın onayı alma haberi duyurulmadı.

Formula 1 tarihinin en popüler dönemlerinden birini yaşıyor, Netflix de bu popülerlikten faydalanmak istiyor.

CHİP''ten aktarılan bilgilere göre; Büyük bir başarı yakalayan Drive to Survive serisiyle sporun denizaşırı prestijini artıran akış hizmeti, 2023''ten itibaren F1 yarışlarını yayın hakları için rakip yayıncılar NBCUniversal ve ESPN ile bir ihale savaşına katıldı.

Disney''e ait olan ESPN, 2017''den beri ABD''de F1 yayın lisansına sahipken, Comcast''e ait NBCUniversal ondan önceki beş yıl boyunca bu hakka sahipti. NBCUniversal’ın Birleşik Krallık kolu olan Sky, şu anda 2024''e kadar Birleşik Krallık ve İrlanda''da F1 yayın haklarını elinde bulunduruyor.

ESPN''in ABD''ye özel anlaşması 2022''nin sonunda sona eriyor ve Business Insider, Formula 1 patronlarının bölgede 100 milyon dolar değerinde yeni bir anlaşma yapmaya çalıştığını bildirdi. ESPN’in 70 milyon dolarlık bir açılış teklifi sunduğu belirtilirken, Netflix veya NBCUniversal ise görüşmelere katılımlarının kapsamını kamuya açıklamadı.

ESPN yöneticisi John Suchenski, Business Insider''a yaptığı açıklamada "Agresif bir şekilde yenilenmeyi sürdürüyoruz - sektörde eşi benzeri olmayan bir dağıtım paketimiz ve etkinlik sunumumuz olduğunu düşünüyoruz... Bu karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki oldu” diyor ve ekliyor: “Anlaşılır bir şekilde Formula 1 diğer seçeneklere de bakıyor.”

Business Insider kaynaklarına göre Netflix bu seçeneklerden biri. Yayın devinin aylardır Formula 1 patronlarıyla görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Der Spiegel ile 2021 röportajında, şirketin eş CEO''su Ted Sarandos "Birkaç yıl önce Formula 1''in hakları satıldı. O sırada biz teklif verenler arasında değildik. Bugün olsa düşünürdük” demişti.

İlgili Haberler