Futbolu temizleyecek Rıdvan

Ben gelmedim dâviyüçün, benim işim seviyüçün.

Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.''

diyen Yunus felsefesine şartsız uyarak belirtmek isterim ki; spor camiası içinde ve özellikle futbol branşında kimseyi yermek ve küçültmek gibi bir maksadım yoktur. Fakat yerlerde sürünen(!), 5/10 sene önce 500 milyon dolar kıymet biçilirken şimdi değersizleşen Türk futbolunun kıymetini korumak için yazmanın da vatanseverliğin temel şartı olduğunu düşünüyorum. Bu realiteden hareketle düne kadar sadece futbol ve pozisyonlarını konuşan Rıdvan Dilmen''in TRT Spor''daki son programından umutlandığımı belirtmek isterim. Sevgili Rıdvan''ı dinledikten sonra şayet bu tarzda devam edecekse; artık kendisine "eski topçu" denemeyeceğini düşünerek benim de yalnız olmadığımı hissettim.

***

Rıdvan Dilmen, TRT Spor''da Türk futbolunun doğru dürüst adamlarca yönetilmesini istiyorum diyor. Ben de diyorum. TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir''in taşeronunun TFF-MHK Başkan Vekili yapılarak Türk futboluna müdahil olduğunu ifade ediyor. Ben de benzer şeyler düşünüyorum. Ardından sağlığım müsaade ettiği sürece Türk futbolunun temizlenmesi için gayret sarf edeceğim diyor. Evet aynen ben de bir zamanlar kirlenmemesi için ciddi gayret sarf ettiğim bu husustaki "çer ve çöpün" temizlenmesi gerektiğini ifade ediyorum.

Peki sonra? Şike sürecinde şimdiki TFF Başkanı Nihat Özdemir''in Fenerbahçe''ye ciddi katkıları olduğunu ifade ediyor ki; Ben buna katılmıyorum. Ayrıca Sayın Rıdvan Dilmen''in yaptığı tespitlerin "bir hizmete vesile olması" için ona inanmak isteyerek, bir spor adamı olarak da kendisine soruyorum; Rıdvan Dilmen''in ifadesine göre futbolda işi bozan Ahmet Şahin ise ona o fırsatı veren TFF başkanı, bozulmasına vesile olduğu işi nasıl düzeltecek? 3 yıldır Türk futbolunu bu hale getirenlerden bu işi düzeltmesini nasıl bekliyorsun.. Gerçekten kirlendiğini ifade ettiğin futbolu temizlemekte gayret sarf edeceksen hoşgeldin. Önce bu çelişkiyi düzeltmek şartı ile tabii.

Yazarın Diğer Yazıları