Gafletten uyanalım!

Gafletten uyanalım!
Gafletten uyanalım!

Dinin siyasallaştırılmasının dine zararlarına dikkat çeken Prof. Dr. Nusret Çam, "Hangi İslam" adlı kitabında Müslümanların artık bir tercih yapmak zorunda olduklarını vurgulayıp tarihi bir çağrı yapıyor:

"Önümüzde iki seçenek var: Ya bedevilik ya medeniyet! İslâm''ın uygarlık projesi olduğunu kavrayıp onun gereğini yerine getirmeyen hiçbir formül, hiçbir reçete Müslüman ülkeler için şifa olamayacaktır. Buradaki mesele siyaset değil, İslâm''ın ne olduğunu anlama ve uygulama, yani ahlâk, kalite ve medeniyet meselesidir. Zira İslâm siyasallaştırıldıkça, Müslümanlar daha da dibe vurmaktadır. Bunu başta siyasiler, ilahiyatçılar ve diyanetçiler olmak üzere ilgili herkesin görmesi gerekmektedir. Müslümanların artık kendilerini Allah''ın imtiyazlı kulu, Hz. Peygamber''in müjdeli ümmeti olarak görüp cenneti garantilemenin rahatlığıyla daldıkları gaflet uykusundan uyanmaları ve akıllarını kullanmaları şarttır. Bunun için de, zanlarının hilafına hiç de seçkin veya seçilmiş bir ümmet bilinci ve görüntüsü sergilemediklerini, önce Müslümanların kendilerinin anlaması icap eder. Kısacası İslâm dünyası yüzyıllardan beri sürdürmekte olduğu bedevi zihniyetle, medeniyet dini İslâm arasında en kısa zamanda bir tercih yapmak zorundadır. Bedeviliğin defi, uygarlığın celbi ve bütün insanlığın selâmeti için: Aklıselim, kalbiselim, zevkiselim..."

Kitaptaki konu başlaklarından bazıları şöyle:

* Din Niçin Vardır? *Halife-İnsan ve Kul-İnsan Ne Demektir? *Bedevilik Ve İslâm''ın Bedevi Yorumları *İslâm''ın Medeniyet Projesi Önündeki Engeller *Kuran''ı Herkes Anlayamaz İddiası *Kuran''ın Yerini Hadislerin Ve İlmihallerin Alması *Kuran''ı Yüzünden Okumanın Ve Hafızlığın Kutsanması *Kuran Yorumlarına Bulaştırılan Virüsler *Ahlâk Dininden Fıkıh, Oradan da Seremoni Dinine *Sevgi Dininden Korku Dinine *İslâm''ın Dünya Değil, Âhiret Dini Olduğu Anlayışı *Allah''a Ve Kuran''a Somut veya Soyut Nazarla Bakmak *İbadetlere Somut veya Somut Nazarla Bakmak *Aydınların ve Devlet Ricalinin Yetersizliği.

Ötüken Neşriyat

Tel:(0212) 251 03 50

 

Dualardan bir güldeste

Araştırmacı yazar Ahmet Efe Kur''anı Kerim''den iktibas ettiği 40 dua ayetini "Hasbiyallah" adıyla kitaplaştırdı. Efe, hazırladığı dua güldestesiyle ilgili şu bilgiyi veriyor:

"Yüceler yücesi Allah''ın, son Resulü Muhammed aleyhisselâm''a inzal ettiği Kur''an-ı Kerim, bütün Müslümanlar için baş tacı, gönül sevinci, huzur ve saadet

kaynağıdır. Onu öğrenmek, yaşamak ve hayat haline getirmek dünya ve ahiret için ebedî bir mecburiyettir.

Hazırladığım bu eser içinde peygamberlerin, meleklerin, salih kimselerinde nihayet müminlerin duaları vardır. Bunlar kıyamete kadar en kıymetli kandiller olarak yolumuzu aydınlatacak, göz ve gönül zevki ile okunduğunda mü''minleri "kalb-i selîm" sahibi kılacaktır.Efendimizin beyanı ile, muhakkak surette Allah''ın rahmet ve ihsanını talep etmek gereklidir. Çünkü yüce Rabbimiz kendisinden bir şeyler istenmesini sever ve kullarının dua ve niyazlarına mutlaka karşılık verir. İbadetlerin en faziletlisi duadan gelecek kurtuluşu beklemektir. Furkan Suresi''nin 77. âyeti asla akıldan çıkartılmamalıdır:(Resulüm!) de ki; (Kulluk ve) duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin?"

Biyografi Net Yayınları

Tel:(0542) 235 72 49

 

HAFTANIN KİTABI

Hurafesiz inanç için

Atatürk''le 7 yaşında karşılaşmasının ardından hayatı boyunca onunla ilgili araştırmalar yapmayı kendisine uğraş edinen ve bunun sonucunda beş bini aşan sayıda Atatürk fotoğrafıyla Türkiye''nin bu alandaki en büyük koleksiyonuna sahip olan Hanri Benazus, ayrıca 96 telif eserin de sahibi. "Atatürk ve Din" de bu kitaplardan biri. Benazus, bu kitabında dikkate aldığı noktaların altını şöyle çiziyor:

Mustafa Kemal Atatürk, İslam inancına sahip gerçekçi bir dindar olarak, laikliği din ve vicdan özgürlüğünün temeli olarak kabul etmiştir. "Gericilik" olarak tanımlanan tehlikenin ise dinin kendisinden değil, dine sokulan hurafelerden, batıl inanışlardan ve çarpık yorumlardan kaynaklandığını görmüş ve bunları dinden temizlemek için çaba göstermiştir.

Bizlere düşen görev, Atatürk''ün de yaptığı gibi, hurafelere ve batıl inanışlara karşı gerçek İslam''ı savunarak ve öğreterek mücadele etmek, öte yandan da Mustafa Kemal Atatürk''ün mirasını "din karşıtlığı" gibi göstermek isteyen odaklara karşı tavır almaktır.

İleri Yayınları

Tel:(0212) 481 92 57