Galatasaray maçı çok şey demek!

Süper Lige 3''te 3 yaparak başlayan Trabzonspor için ilk önemli sınav, dönüm noktası niteliğinde 4''üncu haftadaki Galatasaray maçı olacak.

Malatyaspor''u kolay, Sivasspor ve Giresunspor''u ise zorlanarak yenip 9 puan ile ligin tepesine konan bordo-mavililerde, Galatasaray maçı aynı zamanda "tepede kalıp-kalmadan yola devam" niteliğinde olduğu için çok büyük önem arz ediyor.

Yani, Trabzonspor''un Galatasaray''ı mağlup etmekten başka çıkar yolu yok.

Yok olmasına yok da, Galatasaray ilk 3 haftadaki takımlardan hiç biri ile mukayese edilmeyecek kadar kadro zenginliği ve gücü olan bir takım. 2 galibiyet, 1 beraberlik ile kazandığı 7 puanla 4''üncü sırada olması da bunun göstergesinden başka bir şey değil.

Bu durumda Trabzonspor için bu maçı kazanmaktan değilse bile kaybetmemekten başka çaresi yok. Tabii öncelikle kazanmak, olmaz ise kaybetmemek için yapması gerekenler ve alacağı tedbirler oldukça çok.

Birinci hedef kazanmak olduğunda Abdullah Avcı''nın hücum hattının en ilerisindeki Nwakaeme en büyük silahı. Doğaldır ki Fatih Terim, bu silahı tutukluk yapacak hale getirmek için gereken tedbirleri alacaktır. O zaman, Nwakaeme''nin üzerine yoğunlaşacak Galatasaray''ın dikkatten kaçıracağı alanlara Trabzonspor forvetlerinin girmesi gerekecek. İyi de bunu Djaniny''den beklemek zor. Yeni bir Sorlöth olması beklenen Cornelius hazır değil. Abdülkadir Ömür''ün sakatlığı handikap. İş kala kala, orta alandan Muslera''nın koruduğu kaleye Bakasetas ile Hamsik''in gönderecekleri vuruşlara kalıyor.

Kalıyor kalmasına da bu kez Edgar ve Hugo''dan oluşan bordo-mavili defansın ortasında geçen sezona göre yaşanan performans düşüklüğünün önemli bir nedeni gündeme gelip otuyor.

Hamsik ile Bakasetas''ın savunmayı ihmal etmesi ile defansın önünde yalnızlaşan Berat''ta bu yüzden yaşanan form düşüklüğü devam edip de ilk 3 maçta yapılan hatalar tekrarlanır ise Galatasaray''ın yetenekleri, ayaklarına gelecek fırsatlarda topu ağlarla buluşturmada zorlanmayabilirler. Onun için ilk 3 maçta Hamsik, Bakasetas ve Berat üçlüsünün özellikle savunma anlamında gerekenleri yerine getirememesinden kaynaklanan zaafın mutlaka bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor.

Sonrası hücum hattında Nwakaeme merkezli organizasyonlara karşı Galatasaray''ın alacağı savunma tedbirlerini bozacak isimlerin olağanüstü bir performans sergilemelerine kalıyor. Sergiler iseler ne alâ! Sergileyemez iseler Trabzonspor''a 4''üncü haftanın "çok şey demek" olan maçını kaybetmeden "hiç değilse berabere bitirmekten" başka seçenek kalmayacak gibi geliyor bana…

Yazarın Diğer Yazıları