Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri
Avrupa Ligi'nde temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe yollarına devam edecekler. Pazartesi günü çekilecek olan kura sonrasında iki takımımızın da rakipleri belli olacak.

Galatasaray da yer alacak. Topladığı 4 puanla Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan Galatasaray, en iyi 4 takım arasına girmeyi başaramadı ve kura çekiminde seri başı olma hakkını kaybetti.

Son haftaya Malmö'nün 1 puan önünde giren Beşiktaş, rakibine geçilerek grupta 3. sıraya indi ve 2018/19 sezonunda Avrupa macerası sona erdi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’ndaki son maçında deplasmanda Slovakya ekibi Spartak Trnava ile karşılaştı. Geçtiğimiz hafta gruptan çıkmayı garantileyen sarı-lacivertliler rakibine 1-0 mağlup oldu.  

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 takım birbiriyle eşleşecek. Avrupa Ligi'nden üst tura çıkan 24 takımın yanı sıra aralarında Galatasaray'ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 takım mücadele edecek.

Avrupa Ligi kura çekimi 17 Aralık Pazartesi günü saat 15.00'te çekilecek. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri bu kura çekimi ile belli olacak.

D Grubu'nu 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Avrupa Ligi son 32 turu kurasında seri başıolamadığı için, statü gereği UEFA Avrupa Ligi gruplarını lider tamamlayan takımlardan biriyle eşleşecek.

1 TORBA

Arsenal
Benfica
Chelsea
Dinamo Zagreb 
Dinamo Kiev
E.Frankurt
Genk
Inter
Napoli
Salzburg
Sevilla
Valencia
Villarreal
Zenit

2.TORBA 

BATE
Brugge
Fenerbahçe
Galatasaray
Krasnodar
Lazio
Malmö
Rapid Wien
Rennes
Sporting
Shakhtar
Viktoria Plzen

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunun ilk maçları 14 Şubat'ta, rövanşları 21 Şubat'ta oynanacak. Bir sonraki tur için kura çekimi ise 22 Şubat'ta yapılacak.