Ukrayna'daki Işıl ışıl AVM’ler şimdi yerle bir. Gazeteci Gulsum Khalilova o resimleri paylaştı.

Ukrayna'daki Işıl ışıl AVM’ler şimdi yerle bir. Gazeteci Gulsum Khalilova o resimleri paylaştı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 24 Şubat 2022’de sabahın erken saatlerinde televizyondan halka hitap ederek "Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon" başlattıklarını duyurmuştu. Böylece Rusya’nın Ukrayna'ya savaşı başlamıştı.

O günden bu zaman kadar tam 3 ay geçti.

Okullar, hastaneler, sığınaklar ve daha birçok yer Rus saldırısına maruz kaldı.

Rusya son günlerde Alışveriş Merkezlerini (AVM) vurmaya başladı.

Rusya’nın son olarak Ukrayna’nın Kremençuk kentindeki AVM’ye düzenlediği füze saldırısında can kaybı artıyor. Poltava Bölgesi Askeri Yönetim Başkanı Dmytro Lunin yaptığı açıklamada, AVM’ye düzenlenen saldırıda can kaybının 10’a, yaralı sayısının ise 40 yükseldiğini aktardı.

Belediye Başkanı Maletski, saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Kremençuk Belediye Başkanı Vitali Maletski, saldırıya ilişkin olarak, "Kremençuk''a yapılan füze saldırısı, askeri bölgeyle %100 alakasız olan çok kalabalık bir yere yapıldı. Ölü ve yaralılar var" açıklamasında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında “Rusya, sivillerin bulunduğu alışveriş merkezine roket attı. Kurtarma ekipleri yangına müdahale ediyor. Kurbanların sayısını hayal bile edemiyoruz. Rus ordusu için bir stratejik değeri olmayan, sadece normal insanların bulunduğu yer. Rusya, güçsüzlüğünü sıradan vatandaşlara yüklemeye devam ediyor” dedi.

Gulsum Khalilova paylaştı.

Öte yandan Gazeteci Gulsum Khalilova sosyal medya hesabından “Rusya''nın Ukrayna''da bombaladığı AVM''ler” yazarak vurulan AVM’lerin önceki hallerini ve Rus saldırısı sonrasını durumlarını gösteren fotoğraflar paylaştı.

İşte o fotoğraflar;

İlgili Haberler