Gigi, Bella ve Anwar…

Filistinli bir baba ile Hollandalı anneden doğmuş üç kardeş; Gigi, Bella ve Anwar…
Üçü de ABD''de doğdu.
Üçü de Amerikan sistemi içinde yetişti.
Üçü de "gösteri dünyası"nın içinde; modellik, mankenlik ve oyunculuktan sağlıyorlar geçimlerini.
Gigi ve Bella dünyanın en popüler, en aranan ve de en çok kazanan, en pahalı modelleri, en ünlü marka yüzleri arasında.
Ve üçü de, bir gün bile "üç maymun"laşmadı Filistin mevzubahis olduğunda.
Tek, New York''taki Filistin''e destek yürüyüşünde çekilen kefiyeli fotoğraflarıyla dünyayı adeta sallayan Bella değil, üç kardeş de İsrail''in sadece katliamlarına değil yayılmacılığına da karşı çıktılar her seferinde.
Bugün öldürülen Filistinli çocuklar için yükselttikleri seslerini, 2017''de, Trump, ABD Büyükelçiliğini Kudüs''e taşıdığı gün de yükselttiler mesela; o gün de sokakta, Londra''da yapılan protestoların tam göbeğinde yer aldılar.
ABD, Müslüman ülkelere vize yasağı getirdiğinde de ellerinde dövizlerle sokaktaydılar; zira sadece Filistinliliklerini değil Müslümanlıklarını da ifade etmekten geri durmadılar.
Anwar''ın, İngiltere''nin en popüler şarkıcılarından biri olan kız arkadaşı Dua Lipa da onlarla birlikte savaş açtı İsrail''in barbarlığına.
Gencecik insanlar bunlar; en büyükleri henüz 26 yaşında.
***
İki gündür yorum kıyamet; bir burun kıvırma, bir beğenmemezlik, bir itibarsızlaştırma çabası…
Kokainin "pudra şekeri" namına eriştiği, revü kızı düşkünü tosuncuklardan geçilmeyen bir devri iktidarda Bella''nın alkollü araç sürmesi mi kalmadı, Gigi''nin çıplak fotoğrafları mı…
Sanırsın Anwar, Ayasofya Başimamlığı''na, Bella Hamas liderliğine, Gigi Aile Bakanlığı''na aday!
Kendi magazin ünlülerimiz sütten çıkma ak kaşıkmış gibi!
***
ABD''de, Fransa''da, İtalya''da, Rusya''da, Çin''de, Almanya''da hepsini geçtim Türkiye''de yaşayan her Türk "Türklüğünün gereğini yerine getirmek"te çok tavizsiz, çok tereddütsüz, çok eyvallahsız da sanki, "Filistinli bir ünlünün Filistinliliğinin gereğini yapması"nda haber değeri bulamıyor bizim klavye mücahitleri!
Filistinli Bella''nın Filistin''e desteğinin "doğal"lığı konusunda haklılar ama "aleladeliği"ne dair iki çift lafım var…
Bu işler madem bu kadar kolay;
Biden, Türkiye''yi çatır çatır "soykırımcı" ilan ederken, bizim Mehmet Öz''ler, Muhtar Kent''ler, Vamık Volkan''lar filan neden bir avazda New York sokaklarına atılamıyorlar?
İtalya Temsilciler Meclisi, "Ermeni Soykırımı" önergesini kabul ederken, bizim Serra''lar, Ferzan''lar niye ellerinde Türk bayraklarıyla sokağa inemiyorlar?
Hepsini geçtim…
Azerbaycan ordusu Karabağ''ı geri almak üzere cephede ölümüne bir mücadeleye girdiğinde, "dünya çapında şöhret" olan kaç Türk taşıyabildi, Azerbaycan Türklerinin yaşadıklarını uluslararası kamuoyunun gündemine?
0. Sıfır.
***
Dolayısıyla, daha düne kadar, çoğu röportajında "Müslüman kimliğiyle gurur duyduğunu" söyleyen Bella Hadid''in çıplak fotoğraflarını paylaşıp da onu "katli vacip" ilan eden, "cehennem biletini" kesmeye kalkışan tiplerin şimdi Bella''nın kefiyeli pozlarının altına "İslam korkakların değil, cesur ve atılgan Müslümanların omuzlarında yükselecektir" diye yazarak coşup taşması ne kadar samimiyetsiz ise, kariyerleri kendi milletini aşağılayıp, başla milletlere öykünmekle, kendi ülkesine ihaneti göze alıp başka ülkelere sadakatle, kendi inancına sahip çıkmayı yobazlık sayıp başka inançların sembollerini -anlamsız şekilde- taşımayı marifet saymakla geçirmiş "ben dünya insanıyım şekerim"ci güruhun, sırf "popüler kültürün ürünü" diye Bella''yı küçümsemesi de o derece değersiz…
Yemişim entelektüelliklerini…
Artık unlarını eleyip eleklerini asmış halleriyle bile, 20''li yaşlarında, kariyerlerinin zirvesinde olan ve haliyle de ortaya koydukları politik duruşla kaybedecekleri kazanacaklarından çok olan gençlerin aldıkları riskin binde birini bile alamadıkları sürece ne bir Gigi, ne bir Bella etmez hiçbiri!
 
Eğitim şart değil mi?
 
Tam kapanımsıdan yarı açılımsı şeye geçerken tarihî bir itirafta bulunmak durumundayım; bu defa Nagehan Alçı haklı.
İstisnasız her şeyin kapandığı ortamda "okulları da" kapatmayı anlar ve destekleyebilirim ama AVM''leri açıp okulları kapalı tutmaktaki ısrarı tarih, halk sağlığına değil cehalete övgüyle anacaktır!
Elde okulları açık tutmanın salgına ivme kazandırdığına yahut kapalı tutmanın salgını zayıflattığına dair bir veri varsa amenna ama böyle bir bilimsel veri yokken, özellikle de çocukların "temel eğitim"le tanıştığı, sadece zihnen değil "bedenen" de kat etmek durumunda oldukları gelişimin "merkezi" olan ilkokulları açmamak "gelecek" varsaydığımız "yeni nesil"de tamiri güç bir hasara yol açacak gibi…

Yazarın Diğer Yazıları