Gökçek'in 'çok sevdiği'ailenin dikkat çeken bağlantıları

Melih Gökçek dönemini aydınlatmak için ulaştığım belgeleyebildiğim her bilgiyi paylaşacağımı hem sizlere hem de Melih Gökçek'e söz vermiştim.

En son yazdığım yazıda da bilgiler vermeye devam etmiştim. Okumamış olanlar için son yazım ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmam gerekir.

Melih Gökçek dönemini anlatmak için Muradiye Vakfı ile olan bağlantısını ortaya koymak gerekiyor. Vakfın, Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesini kazandıktan sonra kurduğu 29 şirketin yöneticisi ve Melih Gökçek'in gözaltına alınış sürecini yazmıştım.

Buna ek olarak kurulan firmaların Ankara Büyükşehir Belediyesinden aldıkları ihaleler sonrasında dinci vakıflara yaptıkları bağışlar, mahkemeden aldıkları cezaları ve bu süreçten yıllar sonra aynı firmaların ve aynı yöneticilerinin Ankara Büyükşehir Belediyesinden ihale almaya devam ettiklerini de dile getirmiştim.

Şimdi gelin tam da buradan devam edelim...

Refah Partisi'nin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Melih Gökçek'in icraatları o dönem Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde kurulmuş olan Türkiye'deki irticai gelişmeleri izlemek üzere oluşturulan Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) da dikkatini çekti.

Milliyet gazetesinin 22.09.1997 tarihindeki haberinde bu konu hakkında geniş bilgi yer alıyor.

Haberin bir kısmı şöyle:

"Refahyol'un, Gençlik Parkı'nı 99 yıllığına bedelsiz olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesiyle belediye bünyesindeki Başkent Ulaşım ve Gaz Hizmetleri A.Ş.'nin (BUGSAŞ) çalışmalarının, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 25 Eylül'deki toplantısında, generallerce gündeme getirileceği öğrenildi. Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) son toplantısında, RP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları da değerlendirildi. Refahyol döneminde RP'li belediyelere geniş parasal olanaklar sağlandığı belirtilen toplantıda, belediyelerin de irtica yanlısı kuruluşlara kaynak sağladığına işaret edildi.

Toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan BUGSAŞ'ın elinde bulundurduğu Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'nde, Muradiye Vakfı başta olmak üzere irticai faaliyetleri saptanan çeşitli kuruluşlara büfe kiralayarak kazanç yolu sağladığı belirtildi. Toplantıda, Refahyol hükümetinin, belediyenin irtica yanlısı kuruluşlara yardımı karşılığında, Gençlik Parkı'nın 99 yıllığına bedelsiz olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiğine de dikkat çekilerek, 'Hükümet ve belediyelerin karşılıklı çalışmaları sonucu, irticaya destek veren sermayenin daha da güçlenmesi sağlanmıştır' görüşü vurgulandı.

BÇG toplantısında RP'li belediyelerin bu yöndeki faaliyetleri konusunda araştırmanın daha da genişletilmesi amacıyla konunun MGK gündemine getirilmesi istendi. MGK'nın 25 Eylül'de gerçekleştirilecek toplantısında, kurulun asker kanadının, BÇG toplantısında ele alınan konuları gündeme getirecekleri öğrenildi."

Aynı tarihlerde…

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bağımsız üyesi Muzaffer Saraç, BUGSAŞ'ın Mayıs 1996'da ASKİ'den 376 milyar liralık ihale aldığını da bildirdi. Belediyeye bağlı diğer kuruluşlardan da bu şirkete kaynak aktarıldığını söyledi. Saraç, BUGSAŞ'a bağlı birimlerde çalışan personelin hangi yollarla alındığı ve bunlarla ilgili güvenlik soruşturması yapılıp yapılmadığı sorusunu da gündeme getirdi.

Saraç, RP Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata'nın kayınbiraderi Cevat Evliyaoğlu'nun, genel müdürü olduğu BUGSAŞ'ta, RP Sivas Milletvekili (Bugün Saadet Partisi Genel Başkanı) Temel Karamollaoğlu'nun oğlu Zait Karamollaoğlu'nun da çalıştığını söyledi.

Saraç, bu şirketin AŞTİ'de Muradiye Vakfı başta olmak üzere çeşitli irtica yanlısı kuruluşlara büfe işletmesi verdiğini anlattı.

Bir nefes alalım.

Hatırlayalım.

Melih Gökçek'in geçmiş dönemi ile son yıllarının sentezini sizlere anlatmaya çalışıyorum. Önceki yazımda Muradiye Vakfı'nın kuruluşunu ve şirketlerinin Melih Gökçek döneminde aldığı ihalelerinden bahsetmiştim.

Bugüne dönersek…

Eski RP Milletvekili Hüsamettin Korkutata, Refah Partisi 19 dönem Refah Partisi 20 ve 21. Dönem Fazilet Partisi Milletvekili, Numan Kurtulmuş zamanında  HAS Parti Genel Başkan Yardımcısıydı.

Daha önce Sayın Korkutata ismini sizlere mezar yeri ile ilgili anlatmıştım.

Melih Gökçek görevden alınmadan çok kısa süre önce Ankara Belediye Meclisinde bir karar alındı. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez kararda "Korunması Gerekli Kültür Varlığı" olarak tescilli olan türbelerin bir kısmının mezar yeri olarak düzenlenmesi ve bunun komisyonda görüşülmeden kabul edilmesini istedi.

Böylelikle komisyonda görüşülmeden kabul ediliyor ve türbe, kümbet alanı olan Hacı Bayram Veli türbesine mezar yeri tahsis ediliyor.

Peki, kimlere?

Muradiye Vakfı Kurucularından Mustafa Ahmet Kalfaoğlu ve eşi Müşerref Kalfaoğlu, Hüsamettin Korkutata, Korkutata'nın eşi Zehra Korkutata, oğlu Muhammed Korkutata, Serkan Korkutata, kızı Sinem Şenbaş, damadı Ali Sedat Şenbaş, Serhat Can Korkutata, Fuat Korkutata olmak üzere 34 mezar yeri tahsis edildi.

Özel mezar yeri tahsis edilecek kadar Melih Gökçek ve yönetimi tarafından el üstünde tutulan Hüsamettin Korkutata ve ailesinin Ankara Büyükşehir Belediyesinden aldığı ihaleler var mı diye baktım.

Bingo.

Hiç şaşmıyor.

Korkutata ailesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki olan ANFA'dan aldığı ihale rakamını okuyunca dudağınız uçuklayacak.

2013-2017 yılları arasında 9 farklı şirket ile 56 ihale almış ve toplam tutarı 256 milyon TL! İşin daha da enteresanı Melih Gökçek görevden alınınca ihale alımları kesilmiş.

İnanılmaz değil mi?

Gökçek'in ihya ettiği bu ailenin hangi firmayla hangi ihaleyi kaç milyon liraya aldığına dair belgeler ve ihale numaraları bende var. Fakat yazıyı uzatmamak için eklemiyorum.

İhaleyi alan şirketlerin isimlerinin bazıları şöyle:

Ayaz Taahhüt İnşaat Peyzaj

Binko İnşaat İth. İhr. Şti.

Elit Kent Mobilyaları

Koru Grup İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Poyraz İmar İnşaat Tic. Ltd. Şti

Zencefil İnşaat Taahhüt San. Tic. Ltd. Şti

Vs. vs.

Görüyorsunuz değil mi?

İnanılmaz.

Sayın Korkutata'nın tüm aile bireyleri sadece koruma altındaki türbeden mezar yeri almamışlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki ANFA'dan çoğunluğu adrese teslim ihale yöntemi olan 4734 ihale kanunun 3-g maddesi ile ihaleleri almışlar.

Bir kişi de çıkıp "siz kimsiniz, nereden çıktınız" dememiş.

Daha önce de dedim. Gökçek dönemi karanlık dipsiz bir kuyu. Milletin parasıyla kim neden nasıl bu kadar zengin olmuş belli değil.

Gökçek'in bu işten çıkarı-komisyonu ne anlaşılmaz.

Söz verdiğim gibi yazmaya devam edeceğim…

Sayın Melih Gökçek ve Korkutata ailesi cevap haklarını kullanmak isterlerse bu köşeden seve seve yayınlayacağımı belirtmek isterim.

 

Yazarın Diğer Yazıları