Gömelim gel sizi tarihe desek, sığmazsınız!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ne güzel buyurdu: "Bizden önce aç, dağlarda yaşayan insanlar vardı!.."

Okumuş adam ne de olsa, yoksa "Hanzo gibiydiniz… İki ayağınız üzerine doğrulmayı ve konuşmayı bile bilmiyordunuz" diyebilirdi… Neyse ki kibar insan, ayıbımızın tamamını yüzümüze vurmadı şükürler olsun!.. 

Hem bize konuşmayı öğrettiler hem de taşı taşa sürterek ateş yakmayı!.. Henüz tekerleği icat edememiş olsak da ''yerli uçak göklerde'' kampanyamızı buzul çağından beri sürdürebiliyoruz!.. 20 yıl önce evlerimizde buzdolabı yokken, şimdi uzaya dört gidiş dört gelişli yollar döşendiği söylense inanacak kitlelerimiz oldu!.. 

AKP''den önce bugünkü havaalanlarının çoğu yoktu!.. İnsanlar bir yerden bir yere mancınıkla fırlatılıyordu!.. Biraz telefat veriyorduk ama olsun!.. Yokuş aşağı inerken beyni boşa aldığımız için fazla beyin hücresi harcamıyorduk!..

***

Özhaseki''nin "Dağlarda yaşayan aç insanlar vardı" tespiti doğrudur ama eksiktir!.. Denizlerde de midye taklidi yaparak kayalara tutunup yaşayan insanlar vardı!.. Deniz suyundaki pisliği süzerek besleniyorlardı!..

Bir de ormanlarda yaşayan, sağını solunu yaprakla kapamış türlerimiz vardı!.. Onlar da fotosentez yaparak yuvarlanıp gidiyorlardı!..

Zaten bizim medeniyet tarihimiz ikiye ayrılır: AKP''den önce ve AKP''den sonra!..

Ne demişti 2013''te bir vatandaşa Burhan Kuzu: "Biz farelerin aç gezdiği bir Türkiye devraldık. Biz gelmesek sen bile belki aç kalacaktın. Şükür ve dua edin bize…"

Allah''tan Kuzugiller gelmişti de memlekette aç fare kalmamıştı!.. Eskiden yüzüne bakılmayan ne kadar lağım faresi varsa, statü atlamış, makam, mal, mülk sahibi olmuş, karnı çatlayıncaya kadar doymuştu!..

Tabii ki şükür ve dua bu durumda millete düşecekti!.. Daha ne yapacaktı Kuzugiller? Üstüne üstlük "Yeter! Söz farenin" diye bir de slogan mı patlatsalardı!..

***

İnsanın eskiyi bilmeyen, memnuniyetsiz kitleleri gördükçe "Çıkar telefonunu" diyesi geliyor!.. İlgili Bakan, "Paramız var ki dışarıdan saman alabiliyoruz" dediğinde bununla gurur duyacağına, ''saman lobisi'' gibi çalışıp ellerini ovuşturanlar doğrudan Sandinista ajanıdır!..

Bakınız milletin vekili "Ülkede yokluk yok, her şeyde bolluk ortada" derken çok samimi!.. Bir başka milletvekilimiz de "Domatesi bir kilo yerine iki adet alın" derken çok samimi!.. Vatandaşa "Gerekirse soğan yeriz" diyen milletvekilleri evlerine soğanı kiloyla değil, zaten kamyonla alıyorlar, soğanla besleniyorlar!..

Benzine zamla ilgili açıklama yaparak, milletimizin yüreğine su serpen ve cümle dış güçleri kepaze eden milletvekilimize ne kadar teşekkür etsek azdır!.. "Zamlarla ilgili benzin istasyonlarında kuyruk yok… Araç sayısı fazla, ondan kaynaklı" cümlesi çağları aşan bir tespittir!..

***

Sıksan şüheda fışkıracak topraklardan bugün yöneticilerimiz sayesinde IQ fışkırıyor!..

Kabul edelim ki biz bu ''aydınlanma çağı''nı kolay yakalamadık!.. "Dolar''ı dış güçler yükseltiyor" derken Plevne Marşı eşliğinde klipler çevirdiğimiz ''iç güçler''in niye var olduğunu ve ne yaptıklarını merak etmeyen kafalar kolay yetişmedi!..

Dün dağlarda aç kalanlar, şehirlerde fareler gibi aç gezenler bizim gerçeğimizken, şimdi bolluk üstüne bolluk, refah üstüne refah var!..

Rahmetli Burhan Kuzu, "Şükür ve dua edin bize" derken haksız mıymış? İktidarımızın bir başka milletvekili "Paranızın bittiği zaman olabilir, para kalmayabilir.. Başınızı bir kaldırın, şu yolların güzelliğine bakın arkadaşlar… Bakın ne güzel yollar yapılmış, gözünüz gönlünüz açılsın" derken haksız mıdır?

Artık asfalt mı yersiniz, en yakın viyadüğün dibini mi sıyırırsınız, Karadeniz''de her ay yeniden çıkan doğal gazı mı içinize çekersiniz, o sizin tercihiniz!.. Eskisi gibi dağlarda aç gezmeyin de!..

 

Yazarın Diğer Yazıları