Gül, Babacan için ne demişti?..

Mahalli seçimlerden çıkalı kaç gün oldu?.. Anketler yeniden hortladı. Ortada erken  genel seçim ihtimali mi var?  Yok!.. Eee, peki ne bu "Ali Babacan parti kurarsa ne kadar oy alır" tahmin ve ortaya yayılan bazı anket sonuçları?.. 2002 model İngiliz-ABD-İsrail-Rothschild ailesi oyununun yeni sürümünün halkla ilişkiler çalışmaları... Çok mu uçtum!.. O zaman buradan buyurun;

2002 yılından itibaren zengin doğalgaz ve petrol yataklarına sahip 2 ülkenin (Irak-Suriye) başına gelenleri ve savaşlarda, Türkiye'de söz sahibi iktidarın ne katkıları (!) olduğunu ve onların kadrolarını tek tek hatırlayın. Şimdi objektiflerinizi, Doğu Akdeniz ve Yunanistan'a çevirin... Zengin doğalgaz ve petrol yataklarının bulunduğu Doğu Akdeniz'e ve orada hüküm süren gerginliğe... Yunanistan'da iktidarın yeni sahibi kim oldu?.. Kiryakos Miçotakis... Kim bu adam?..  Elefterios Venizelos'un  akrabası Konstantinos Miçotakis'in oğlu... Venizelos hanedanlığını nasıl biliriz?.. İngiltere Kraliçeliğine ve ünlü Rothschild ailesine  bağlılığı ile... Kurtuluş savaşımız ile ilgili bilgilerinizi tazelemeniz meramımı anlamanız için yeterlidir. Kiryakos Miçotakis'in özgeçmişinden kısa bir alıntı;

" 1968'de Atina'da doğdu. Kiryakos Miçotakis, Atina'da Amerikan Koleji'ni bitirdikten sonra ABD'de Harvard Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler eğitimi gördü. 1990'da mezun olduğunda "ABD'nin Yunanistan'a Bakışı" konulu doktorası ile "Hoopes" ve "Tocqueville" ödüllerini aldı.

1993'de ABD Stanford Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde "Avrupa'nın Bütünleşmesi" üzerine, 1995'te ise Harvard Üniversitesi'nde "İşletmecilik" üzerine yüksek lisans yaptı.

Atina'ya döndüğünde Alpha Bank, Yunanistan Ulusal Bankası gibi bankalarda yatırımcılık, özelleştirmeler, Balkanlar'da ekonomi işbirliği gibi dairelerde sorumluluk üstlendi. 2019'da Başbakanlık koltuğuna oturacağı adeta tahmin edilircesine 2003'te Dünya Ekonomik Forumu tarafından "Geleceğin Küresel Lideri" beratı ile ödüllendirildi."

Daha partisini kurmadan şişirilen Ali Babacan'ın da öz geçmişini kısaca hatırlayalım;

"1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi'ni  bitirdi.

 1989 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri Northwestern Üniversitesi Kellogg School'da İşletme dalında Yüksek Lisans yaptı.

Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.

1992 - 1994 yılları arasında, ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı."

Ali Babacan ile Kiryakos Miçotakis'in yaş ve geçtiği rahle-i tedrisat benzerliklerine çok dikkat etmenizi öneririm. İleride faydasını görürsünüz!..

***

Buraya kadar sıraladıklarımın yazıya attığım başlıkla ne ilgisi mi var. Birazcık sabır lütfen!.. Önce bir anahtar kelimenin izahı;

Roadshows, İngilizceden gelen finansal bir terimdir. Bir şirketten üst düzey yöneticilerin mevcut veya potansiyel yatırımcılarla konuşma fırsatı bulduğu farklı şehirlerde düzenlenen bir dizi toplantıdır. Bir ülkede veya kıtada iki veya üç günden, maratona, dünyanın dört bir yanındaki finans merkezlerine üç haftalık geziler arasında değişebilir.

3 Kasım 2002 seçiminden kısa bir süre önceydi. Abdullah Gül telefonla aradı ve benden o güne kadar ismini hiç duymadığım Ali Babacan'dan bahsetti. "Kim bu adam" dediğimde, "İngiltere'ye gönderdim. Roadshowlarda yetiştirdim. Seçimden sonra ekonomiden sorumlu Bakanımız olacak. Ve ileride yıldızı çok parlayacak. Çok genç... Ali'nin Türkiye'deki tanıtım çalışmalarına başla" dedi. O gün bu fikir hiç kafama yatmamıştı. "Başka birini bulamadınız mı" diye sorunca "Abine güven sen hemen çalışmalara başla" dedi.  Aramızda benzer bir diyalog   Hakan Fidan için de geçmişti. O ayrı bir yazı konusu olsun... Daha sonra Ali Babacan yanıma geldi, kendini anlattı. Aldığım bilgiler çerçevesinde bir kaç medya atağı ile Babacan'ın kamuoyunda tanınır hale gelmesine yardımcı oldum. Lafı uzatmayalım!..

Bilderberg toplantılarının katılımcısı Ali Babacan'a Davos toplantılarında küresel emperyalizmin  ve kapitalist sistemin  ünlü temsilcilerinin nasıl iltifat ettiğine de yakından şahitlik ettim. Bunlardan hepsinden daha fazlasını o zamanlar R. Erdoğan'da biliyordu. Ancak, AKP iktidarının Türkiye'nin başına nasıl musallat edildiğine dair İngiltere- ABD- İsrail-Yahudi lobileri ve  Rothschild ailesi bağlantılarını unutmayalım!.. Hele, FETÖ manivelasını  hiç aklımızdan çıkarmayalım...

Şimdi dönün bir daha Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın kuracağı yeni partideki isimlere bakın!.. Exeter'li Fehmi Koru'yu da unutmayın...

Dana altında buzağı aramıyorum. Komplo senaryosu peşinde de değilim asla da olmadım... Dünyada yaşanan gelişmeleri dikkate alarak bir okuma yapmaya çalışıyorum. Erdoğan miadını doldurdu. Türkiye'de sallanıyor... Birilerinin, bir yerlerin çıkarları riske girdi... Bunu sadece biz değil tüm dünya görüyor. Ara sıra geçmiş yazılarımda Ali Babacan'ın dünya kapitalist sisteminin temsilcileri ile yaptığı görüşmelerden ve son "roadshows"larından bahsetmiştim. Dünyanın kanını iliğini emen ailelerin gözü Doğu Akdeniz'de... Yunanistan ile Türkiye'nin bölgede çatışması işlerine gelir mi?.. Yunanistan'da Kiryakos Miçotakis'in iktidar gelmesi, Türkiye'de Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın yelkenlerinin yeniden şişirilmesi sadece basit bir tesadüf mü?.. İki komşu ülkeye, birbirleri ile kavga etmeyecek, "Macron modeli" mi?..

CHP-İYİ Parti Millet İttifakı, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ile, şer güçleri, Türkiye'de silkelenişin, uyanışın farkına çok çabuk vardılar. Önlemlerini hemen aldılar. AKP'nin yeni sürümünü Türkiye'ye yüklemeye çalışıyorlar. Uyanık olmamız gerektiğini düşünüyorum. Kemal Derviş'in ekonomi programını sürekli onla istişare ederek sürdüren Ali Babacan (görevdeyken) Türkiye ekonomisini mi kurtarır?.. Yoksa...

Zahmet olmazsa, yazının başlığına bir daha bakın!..

Yazarın Diğer Yazıları