Ha gayret! İktidarın size yine ihtiyacı var!

Olur tabii, siz uzayıp giden elektrik faturalarından ziyade ezanın dilini tartışın!.. Böylece karşınızda yılların bezginliğiyle gevşeyen ve artık motive olmakta zorlanan saflar sayenizde yeniden sıklaşsın!.. Böylece seçim kazanırsınız!.. Her seçimi kazandığınız gibi!..

***

Boş verin Sayıştay raporlarına sığmayan yolsuzlukları filan!.. Ezan olmazsa başka bir konu bulun!.. Meselâ başörtülülerle dalga geçin!.. Bunu duyan kitleler size aksın!.. Kesin iktidarsınız!..

***

Neyinize lâzım doğal gaz zamları? Halk bundan şikâyetçi değil ki!.. Halk, bundan sonra kim gelecek de, öncekilerden intikam alacak, ortalık hangi rövanşistten geçilmeyecek, onu merak ediyor ve dört gözle bekliyor!.. Halkın şimdiye kadar iktidarı destekleyen bölümü fenâ halde mağduriyete susadı!.. O yüzden kendilerini kallavi biçimde mağdur edecek zalimleri mumla arıyor!.. Bu talebi karşılıksız bırakmayın, ekranlardan söz verin!.. Yolunuz sonuna kadar açık!..

***

Böyle giderse 3 haneleri zorlayacak enflasyon filan hikâye!.. Halkımız devrim ateşiyle yanıp tutuşuyor!.. Şimdiye kadar uygun devrimci adaylar bulamadığı için kızıp kızıp Ortodoks sağcılara oy verdi!.. Artık devrim düşüncesini içselleştirmiş adaylarla burçlara bayrak dikilebilir!..

***

Mevcut Türkiye tablosunu niye doğru okumaya çalışacaksınız ki!.. Bırakın Türkiye sizi doğru okusun!.. Siz mümkün olduğunca hassasiyetleri kaşımaya devam edin!.. Siyasî rakibiniz yorulduğunda mutlaka onun canlanmasına yol açacak 'siyasî gıda' olma özelliğinizi sergileyin!..

***

Daima centilmen olun!.. Siyasî rakibiniz sizi hangi sahaya çekiyorsa orada olun, başka alanla ilgilenmeyin!.. Neyinize lâzım ekonomik sıkıntılar, yolsuzluklar, gerginlikler? Manevî alana ait tartışmaları tercih edin!.. Böylece başka alanlarda sıkışmış rakibiniz rahat bir nefes alsın!..

***

Sosyal yardımlarla, kömürle, makarnayla mutlaka dalga geçin!.. Geldiğinizde bunları keseceğinizi mümkünse duyurun!.. Hatta daha önce sosyal yardım alanlardan bunların tahsilatını yapacağınızı bile söyleyin!.. Böylece 10 milyon civarındaki seçmeni bloke edin ki hiç bir yere kıpırdayamasınlar!.. Siz de rahat edin!..

***

Suriye problemini, sığınmacıların yol açtığı durumları, orta vadede Türkiye'yi bekleyen büyük krizleri fazlaca konuşmaya, vatandaşı daha fazla bilinçlendirmeye hiç gerek yok!.. Varsa yoksa parti içi iktidar!.. Onunla ilgilenin, halkı fazla yormayın!.. Böylece halk size her seçimde olduğu gibi kadirşinaslığını gösterecektir!..

***

Siyasete meraklı gençlere "Nasıl iktidar olunur?"dan ziyade "Nasıl iktidar olunmaz?" dersleri vermeye devam edin!.. Halkın içine düştüğü krizlerden çıkış yolu göstereceğinize, o halkın sinir uçlarına dokunmayı marifet sayın!.. Böylece onları krizlerin müsebbipleriyle baş başa bırakın!.. Seçim akşamları bir süreliğine ortadan kaybolmayı ilke hâline getirin!..

***

Karşınızda "Şunlar ezanla, camiyle, başörtüsüyle yine bir uğraşsalar" diye bekleyen, böylece gündelik hayatın zorluklarına dair pek çok şeyi unutturabileceğini bilen ve her seçim öncesi bu tipler sayesinde ellerini ovuşturarak iktidara yürüyen bir siyasî kültür var!.. Centilmenlik sizde kalsın, hiç bir seçimde onları boş çevirmemek lâzım!..

***

Andımız'la ilgili de fazla ileri geri yapmamak gerekir!.. HDP rahatsız oluyor!.. Eh HDP'yi de küstürecek işlerden uzak durmak icap eder!.. Çünkü ancak böylelikle yöneten siyasetin "Biz millîyiz, bunlar da terör cephesi" iddiasına güzelce çanak tutulmuş olur!..

***

Not: Neyse ki herkes böyle değil... Yine de değişik yapılar içindeki bu tiplerin saplantıları, en çok da bunları halka karşı kullananların işine geliyor... Böylece propaganda yapmalarına gerek kalmıyor... Kimi ahmak muhalifler onların propagandasını onların yerine yapmış oluyor... Bakalım üstün gayretleriyle önümüzdeki seçimlerde de siyasî iktidara ne gibi takviyeler sağlayacaklar?

Yazarın Diğer Yazıları