Bakan Elvan'dan vergide indirim açıklaması: Yüzde 3 düşecek

Bakan Elvan'dan vergide indirim açıklaması: Yüzde 3 düşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Bu yıl için yüzde 23 uygulanan kurumlar vergisi yüzde 20'ye düşecek." açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan vergide indirim açıklaması: Yüzde 3 düşecek

Sanayicilerle buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, reel sektör ve bankalara Kurumlar Vergisi''nin düşürüleceğini söyledi.

Bakan Elvan reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştıracaklarını belirterek salgın sebebiyle zor durumdaki firmaların yapılandırılmasında yol gösterici olmaları çağrısı yaptı.

Bakan Elvan, şu ifadeleri kullandı:

"Şirketlerin sermaye yapısını güçlendiren, özkaynakla finansmanı teşvik eden düzenlemeler yapılacak. Nakit sermaye artırımında yüzde 50 olan kurumlar vergisi indirimi, artırılan sermayenin yurt dışından getirilmesi durumunda yüzde 75''e çıkarılacak. Proje bazlı yatırımların ise enflasyon etkisinden korunması sağlanacak. Yeni yatırımlarda hak edilen yatırıma katkı tutarının, kurumlar vergisi haricindeki diğer vergi ödemelerinden de belli oranda indirilebilmesine imkân sağlanacak. Bu yıl için yüzde 23 uygulanan kurumlar vergisi yüzde 20''ye düşecek." (Sabah)

İlgili Haberler