Hedefi gelecek  sezon olan Avcı'ya…

Hiç uzatmadan tek cümle ile en başında ifade etmekte yarar var.
Teknik Direktör Abdullah Avcı''nın Göztepe maçından sonra yaptığı "Gelecek sezon için adım atıyoruz" açıklamasına bugünden yapılacak öneri; "Abdulkadir Parmak''ı hemen affet" olacaktır.
Çünkü, Abdulkadir kulübede ve soyunma odasında yaptığının doğru bir iş olmadığını anlamış ve özrünü de kamuoyuna deklere etmiştir.
Bu durumda, Trabzonspor adına "gelecek sezon için hedef" diye konulanın da şampiyonluk olduğunu da, yapılacak Parmak soyadlı Abdulkadir''in gelecek sezon adaşı ile birlikte kadroda yer alması için "Hatayı affetmenin büyüklükten olduğu" bilmek ve gereğini yapmaktır.
*
Hedefin büyüğünü gelecek sezona bırakmak zorunda kalan Abdullah Avcı''ya ikinci önerimiz, Trabzonspor''un kadrosunu Türkiye''yi bilmeyen yabancı lejyonerler ile doldurmamasıdır. Hele hele spor sayfalarında ve ekranlarda adeta pazarlanan isimlere hiç ama hiç tevessül etmemesidir.
Tamamen yerli ya da Türkiye''nin yerlisi olmuş gibi olanlara (Visca gibi) kapılarını açmasıdır.
*
O ki açmaktan söz eyledik, Uğurcan''ın muhtemel gidişinin ardından da kaleyi bugünkü kadroda yer alan Erce, Arda, Kaan gibi yetenekler var iken başkalarına açmamasıdır. 
*
Sonra Trabzonspor yönetimi, hedef ne kadar büyük olursa olsun, ben diyeyim "kulüp ekonomisini", siz söyleyin "Kasasını"  borçlanmayı da göze alarak ardına kadar açmamalıdır. Geçmişte yaşadıkları yüzünden, bugün bile gündemden eksik olmayan berbat ekonomik yapıdan kurtulmak için transferlerdeki rakamları abartıya kaçırmamalıdır. Özellikle maddi konularda etkili ve yetkili olan Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan''ın bilgisi ve oluru dahilinde adımlarını atmalıdır.
*
Gelelim "çok konuşmanın" bana göre hata, hele hele bugünkü şartlarda "yersiz" olduğu gerçeği ortada iken Başkan Ahmet Ağaoğlu''nun transfer edilecek futbolcularla ilgili, "3 futbolcu ile anlaştık" diye açıklama yapmasına.
Neden, niçin ihtiyaç duyar böyle bir açıklamaya anlamak mümkün değil. Hele hele imza atmadan isimlerin ortaya atılması ile rakamların adeta katlandığı gerçeği ortada olmasına rağmen.
Hem de; Trabzonspor''un "sütten ağzı çok yandığı için yoğurdu haddinden fazla üfleyerek yemesini" gerektirecek kadar çok hatalı ve çok meblağlı transferlerinin geçmişinde var olduğu gerçeği de ortada iken…
Başkanın "şimdiye dek yeterinden fazla konuştum" diyerek, özellikle transfer sürecinde hiç ama hiç kelam eylememesi yapılacak en doğru tercih olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları