Her yerdeki Trabzonspor için…

Tarafsızlık ilkesi olan gazetecilik mesleğine ömrünü vermiş olsalar da, söz konusu Trabzonspor olduğunda gerçekleri görme yerine, ters yüz etmekten bir türlü vazgeçmeyenlerin; "Türkiye''de 3 büyükler vardır. Trabzonspor büyük değildir" demeleri mızrağı çuvala sığdırmaya çalışmaktan başka bir şey değildir.

Hele hele geçmişi yad, bugünkü gidişatı da iyi tahlil edemeyenlerden olan birinin "Trabzonspor gitsin bakalım Tekirdağ''da taraftarı var mı?" diye sorgulamak yerine, soru sorması olsa olsa, gerçeği abesle iştigal ettirmekten başka bir şey değildir. Çünkü Trabzonspor, zaman zaman çoğalıp azalsa da Türkiye''nin en ücra köşesinde taraftara sahip ender kulüplerden biridir.

Her ne kadar 1975-1984 arasında 6 sezonda şampiyonluk yaşamanın getirdiği başarı ile özellikle Anadolu da had safhaya ulaşan taraftarlık oranında 2010-2011 sezonundaki kupası olmayan şampiyonluk dışındaki kazanımları olmaması yüzünden azalma olmuş olsa da Trabzonspor''u Türk futbolu için tarif ederken "4 büyükler" kategorisinin dışında tarif etmeye kalkmak ya işini bilmemezlikten, ya da art niyetten kaynaklanmaktadır.

Ancak, yukarıda da dikkat çektiğimiz gibi nerede ise "üst üste" sayılabilecek 6 şampiyonlukla Anadolu insanının önemli kısmının gönlünde taht kuran Trabzonspor''un, sonrasında başarılarının azalmasa nedeni ile taraftarlıkta önemli kayıplar yaşadığı da bir gerçektir.

Fakat bugünkü kazanımları ve Süper Lig''de aldığı yer, üzeri külle kaplanmış taraftarlığa rüzgâr olmuştur. Trabzonspor''u sevenler yeniden artmaya başlamıştır.

Gelinen bu noktada Trabzonspor''u yönetenlerin saha içindeki başarıyı, saha dışında çok iyi değerlendirerek bordo-mavili renklere taraftarlığı artıracak faaliyetler yapmaları gerekir.

Tıpkı Başkan yardımcısı, iş adamı Ertuğrul Doğan''ın yaptığı gibi.

Takımının bu yılki kampanyasına 6161 forma alımı yaparak katılan Ertuğrul Doğan, bunları başta şehit ve gazi yakınları ile Anadolu''nun ücra köşelerindeki çocuklara dağıtması örnek ve önder bir hareketi teşkil etmiştir.

Son olarak Batman''ın Hasankeyf ilçesindeki 150 çocuğa bordo-mavili formayı giydirerek gönüllerine Trabzonspor sevgisi ekerek sevindiren Ertuğrul Doğan''ın bu ve benzeri çabasının ne anlama geldiğini anlamak için ilçe kaymakamı Şenol Öztürk''ün şu ifadesine kulak vermek yeterlidir:

"Trabzonspor asil ve önemli mücadelesi ile bugün burada tezahür ettiği gibi 7''den 70''e birçok coğrafyada herkesin gönlünde taht kurmuş, sevgiye mazhar olmuş bir kulüptür. Hasankeyf de esnafından işçisine Trabzonspor''a gönül vermiş yüzlerce insan var. Anadolu''nun gururu Trabzonspor''u desteklemeyi hiçbir zaman bırakmadık. "

Evet! Kaymakam Öztürk''ün ifade ettiği gibi; "Her köşede Trabzonspor''a gönül vermiş yüzlerce, binlerce insan var."

Yaşı yarım asrı geçmiş olanların bir kısmı yaşanan başarısızlık sürecinde sevdalarının üzerini küllemişlerdi. Trabzonsporlu futbolcular saha içindeki başarıları ile bu küllere rüzgâr oluyor.

Yöneticiler de küllerden kurtulanlar ile Trabzonspor''a yeni yeni gönül vermeye başlayanlar için saha içindeki başarılara paralel faaliyet ve organizasyonları hayata geçirerek bütünlük sağlamalı ve "Bize her yer Trabzon" sloganını gerçek manada hayata geçirmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları