Hâlâ bir umut var...

Size bugün uzun uzadıya bir şey anlatmayacağım.
Vicdanıma dokunan bir olay yaşandığını öğrendim.
Yaşananları gördükten sonra hem hüzünlendim, kızdım hem de umutlandım.
Aktarayım...
2015 yılında Sultangazi Belediyesinden İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevine getirilen Y.P, aynı belediyeden çalışma arkadaşı F.A''yı da beraberinde getirdi.
KHK''lı bir işçi olan F.A, Skor Sportif Organizasyon Ltd. Şti adlı firmayı kurdu. Aynı zamanda 657 sayılı Devlet Memurları kanununa aykırı bir şekilde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Koordinatör olarak görevlendirildi ve kendisine makam aracı tahsis edildi.
Böylece F.A, kurumda 2. adam haline geldi. İşçi kadrosunda bir çalışanın devlet kurumunda idari göreve getirilmesi mevzuata aykırıdır. F.A, Daire Başkanı ile olan yakınlığını ve koordinatör unvanını kullanarak çalıştığı devlet kurumundan 2016-2020 yılları arasında doğrudan temin yoluyla çok sayıda iş ve ihale aldı.
Böylece Y.P ile F.A hem ihaleye fesat karıştırdı hem de görevi kötüye kullanmış oldu. Bu usulsüzlüğü fark eden ve Çocuk Esirgeme Kurumu''nda yetişen Y.Ö ise bir dilekçe yazarak İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünü bilgilendirdi.
Rektörlük ise Y.Ö''nün dilekçesine verdiği cevapta adı geçen firmanın 2019-2020 yıllarında sadece 1 adet ihale aldığını belirtti. Bunun üzerine Y.Ö, ilgili firmaya ait 2 adet doğrudan temin faturasını üniversite rektörlüğüne vererek, bu firmanın rektörlüğün belirttiği gibi sadece 1 adet değil çok sayıda doğrudan alım yaptığı ve rektörlüğün bu işi örtbas etmeye çalıştığını ifade etti. Dahası "1 ihale aldı" diyen rektörlük, makam aracı verildiğini de kabul etmedi.
Üstelik İstanbul Üniversitesi, sır niteliğindeki şirket bilgilerini ifşa ettiği gerekçesiyle Y.Ö''ye soruşturma açtı. 12 ayda 7 kere Esenyurt''tan Kadıköy''e kadar birçok birime sürgün ederek yıldırma politikası uyguladı. Y.Ö ise şirkete ait bilgileri başka bir kuruma değil sadece üniversite rektörlüğüne vermişti.
Üniversite rektörlüğü Y.Ö''nün tüm çabalarına rağmen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından usulsüz bir şekilde Skor Sportif Organizasyon Ltd. Şti adlı firmaya iş ve ihale verilmesi ile ilgili durumu örtbas etmek için çaba sarf etti.
Aynı zamanda Y.P. ve F.A''dan çok sayıda tehdit alan Y.Ö, Aile Mahkemesi''nden adı geçen kişiler hakkında uzaklaştırma kararı çıkardı.
Bu karar halen devam ediyor. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı''ndan uzmanlar da Y.Ö ile iletişime geçerek konuya müdahil olacaklarını ve YÖK Denetleme Kurulu ile bu durumu görüşeceklerini bildirmişler.
Öte yandan Y.P. ile de konuştum. İddiaların asılsız olduğunu, olayın savcılığa intikal ettiğini ve takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Fakat bahse konu şirketin sahibi ile aynı belediyede ve sonrasında da üniversitede birlikte görev yaptığını kabul etti.
Devletin yurtlarında yetişen Y.Ö ise devleti bir baba olarak bilmiş ve yapılan bu yolsuzluklara karşı mücadelesinde hiçbir zaman geri adım atmamış.
Başına gelenleri görüyorsunuz.
Türkiye''nin özeti gibi bu olayın bende kalmasını istemedim.
Fakat görüyorum ki umut hâlâ var.

Yazarın Diğer Yazıları