Hollanda Başbakanı Mark Rutte istifa etti bir elinde elma bisiklette yiye yiye gitti. Türkiye’de böyle bir şey hayal bile edilemez

Hollanda Başbakanı Mark Rutte istifa etti bir elinde elma bisiklette yiye yiye gitti. Türkiye’de böyle bir şey hayal bile edilemez
Hollanda'da flaş gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Mark Rutte ve kabine üyelerinin, binlerce kişiyi maddi sıkıntılara sürükleyen çocuk yardımı skandalı nedeniyle istifa ettiği belirtildi. Başbakan Rutte, bir elinde elma bisikletinde yiye yiye gitti.

Hollanda'da tartışmalara neden olan çocuk yardımı skandalı ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu olay, hükümet yetkililerin istifasına neden oldu. 

Gelen son dakika haberine göre Hollanda hükümeti çocuk yardımı skandalı nedeniyle istifa etti. Başbakan Mark Rutte hükümetinin, çocuk yardımları skandalı kapsamında binlerce insanı yanlışlıkla dolandırıcıkla suçladığının ortaya çıkmasının ardından seçimlere 2 ay kala istifa kararı aldı.
BİR ELİNDE ELMA BİSİKLETİNE BİNİP GİTTİ
Parlamento raporu, sanığa masumiyetlerini kanıtlama şansı vermeden binlerce euro desteği geri çekmeyi ‘benzeri görülmemiş bir adaletsizlik’ olarak nitelendirdi.  Hollanda, 17 Mart 2021'de ülkenin yasama organı olan Temsilciler Meclisi'nin 150 üyesini belirlemek amacıyla genel seçime gidecek.
Başbakan Rutte, bisikletine binip bir elinde elma yiye yiye gitti.
bf87115a-570e-11eb-a14a-0255c322e81b.jpg