Hükûmet mi var?!

Hükûmet mi var?!

Cesur açıklamalar sol kanadın komünist kesiminden geliyor. Çok ataklar. Daha önce dediğim gibi, silah kullanmasınlar, ülke bütünlüğüne kastetmesinler, etnikçiliği öne çıkarmasınlar, hangi "reçete"yi sunarlarsa kabulüm.

Komünistler bildiri dağıtırlarken, slogan yazarlarken, kendilerine sembolik yardımlarım olmuştu. Söyledim de... "Sizin nazarınızda ben bir faşistim. Ama şu an siz benim yıllardır yazdıklarımı dile getiriyorsunuz."

Kaç komünist parti var, bilmiyorum... Herhâlde en atakları "Türkiye Komünist Hareketi", "Halkın Kurtuluşu Partisi". Yeni yeni "Sol Parti" (Eski ÖDP) kendini gösteriyor.

Önceki gün, dolar öyle bir fırladı ki... Hepimiz dikkat kesildik. Âdeta Türkiye''nin çatısı çöktü. Acaba bu fırlama karşısında hükûmet edenlerin, "Biz bu işi beceremiyoruz. Türk lirası düştükçe düştü. Asgarî ücret bile dünya sıralamasında en gerilerde. Becerecek olan gelsin." diyeceklerini herkes gibi ben de bekledim. Hiç oralı değiller. Reis Bey önceki gün kaç defa konuştu bilmiyorum öyle coşkun, öyle kendisinden emin prompterlar okudu ki... O metinleri yazanlar, yazdıklarını Reis Bey''e "Biz böyle bir metin yazdık ne buyuruyorsunuz?" diye soruyorlar mı acaba?

Bence Reis Bey''i promptercılar yanıltıyorlar. Zat-ı Muhterem''i oradan oraya koşturtuyorlar. Yazdıkları metinleri gösterme fırsatları bile olmuyordur. Allah bilir, Reis Bey vakitsizlikten tek abdestle iki vakti kılıyordur. Zaten hep yollarda olduğu için, namazı da iki rekât farzdır.

Bütün sistem İslâmî nizam üzerineymiş gibi Reis Bey "Nastır!" diyerek düşük faizde ısrar etmesi, piyasayı alevlendirdi. Öyle böyle değil! Diktatörlükler hariç, hangi ülkede olsa hükûmet istifasını verirdi. Her şey Saray''da kotarılıyor. Saray''ın seçtiği sekreterya bâbından bir hükûmet var. "Hükûmet istifa etmeli!" deyince, Saray''ın boşalması lâzım.

Nas (nass) İslâm fıkhında açık, sarih hüküm anlamına gelir. Reis Bey''in demek istediği, "Faiz haramdır. Azı da bir, çoğu da bir."

Sanırsınız, İslâmî nizam kurmuşlar, bütün üniteler takır takır işliyor, bir faiz meselesi kalmış. Mevcut sistemde üniteler birbirinden bağımsız değil. Bunu önce kafaya yazmalı. Hem İslâmî nizam nedir? Ne anlıyorsunuz? Şimdi bunlara girmeyelim.

Diğer muhalefet partileri kendi içlerinde toplanıp, birbirleriyle görüşüp bir karara varana kadar "Türkiye Komünist Hareketi" tavrını net ortaya koydu:

"Kamuoyunda kur krizi olarak kodlanan durum ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin somut göstergesidir. Ülkenin karşı karşıya kaldığı ekonomik kriz daha da ağırlaşmakta, AKP''nin sermaye ve iş birlikçi ekonomi politikası Türkiye''yi uçuruma sürüklemektedir.

Uluslararası kapitalizmin finans genişlemesinin rantını yiyen AKP, sıcak para girişine dayalı, yabancı sermayeye bağımlı ve inşaat odaklı ekonomi politikasının sonuna gelmiştir. Yerel seçimlerde ''beka'' propagandasının arkasına saklanan AKP, bu sefer de ''Ekonomik Kurtuluş Savaşı'' algısına sarılmaktadır. Daha düne kadar ekonomi şaha kalktı diyenlerin bugün ''ekonomik kurtuluş savaşı''ndan bahsetmesi abesle iştigaldir. Eğer ülke ekonomisi, emperyalist tekeller ve finans kapital tarafından işgal edilmişse, bunun baş sorumlusu 20 yıldır iktidarda bulunan AKP iktidarıdır! Ülke madenlerini, limanlarını, bankalarını, yollarını, fabrikalarını emperyalist tekellere peşkeş çekenlerin şikayet etme hakkı yoktur. / AKP iktidarı, yönetme ehliyetini kaybetmiştir! / Hükümet derhal istifa etmelidir!"

Yazarın Diğer Yazıları