Hüseyin Türkmen'e saldıranlara…

Eski Trabzonsporlu, yeni futbol yorumcusu Erman Özgür, hadlerini ve hudutlarını bilmedikleri için kendini uzman sanıp da, bordo mavili ekibin stoperlerinden Hüseyin Türkmen'e sosyal medya üzerinden adeta savaş ilan edenleri ne güzel tarif eylemiş: "Hayatında topu ayağına almamış adamlar!"

Erman Özgür, futbolculuğunda da böyle idi. Ölçülü ve isabetli paslar atardı. Tıpkı bugün futbol yorumculuğu yaparken kelimeleri doğru yerde ve isabetli tespitlerle kullanması gibi…

Erman Özgür'e "…topu ayağına almamışlar" dedirtenlerin, Trabzonspor'un yerlinin yerlisi stoperi Hüseyin Türkmen'e, "insafsız avcıya hizmet edenler" misali saldırdıklarını da hatırlatalım.

Hani şu sahada 10 tane iyi iş yaparken, bir kez yanlış müdahalede bulunduğunda tribünlerden siz söyleyin "uğultu koparanlar", ben diyeyim; "hırlayanlar" var ya hatırlatmak istediklerimiz onlar.

Şimdi tribünlere yerleşemedikleri için, oturdukları yerden ve sosyal medya üzerinden aynı şekilde davranmaya, hırlamaya devam eden insan müsveddelerinden söz ediyoruz!

Son olarak ne yazmışlar? Yalnız kaldıkları inlerinde (!) ellerindeki telefonla kendilerini sosyal medya üzerinden adam yerine (!) koydurmaya çalışanlar!

Yazılı basından okuduğumuz şekliyle paylaşalım:

-"Sosyal medyada ki bir grup trol hesap sahibi, Hüseyin Türkmen'i; "Hedef adam" ilan edip, "Vasat öz evlat istemiyoruz" hashtagi açtı."

Bunlara, yani inlerine saklanarak iletişim teknolojisini kendileri gibi kötü kullananlara, başka isimlerle, farklı amaçlar uğruna organize olup da avcının kuşu düşürmesini bekler gibi pusuya yatanlara söylenebilecek tek cümle; sorulabilecek tek soru; "insafsız avcıya bu denli hizmet etmekten neden zevk aldıklarıdır?"

Hüseyin Türkmen, sabırsız ve sebatsız olanların değil, bunlara ahlâksızlığı ve de gerçekte sinsi sinsi Trabzonspor düşmanlıklarını da ekleyenlerin bugünkü hedefidir. Geçmişte Trabzon'un yerlisinin yerli evlatlarından aynı çirkinlikte eleştiriye muhatap olanlar hiç de az değildi. Hem de koro halinde yuhalanacak şekilde.

Oysa, futbolda tecrübenin azami düzeyde etkili olduğu mevkilerin ilk sırasında kalecilikle birlikte yer alan stoperlik de, Hüseyin Türkmen, Trabzonspor'a uzun yıllar hizmet verebilecek yeteneğe sahiptir.

Ancak bunun için teknik adamların Hüseyin'in şans vermekte ısrarlı davranmaları, taraftarın da hem tribünlerden hem de sosyal medya üzerinden yaptığı haksız, hudutsuz ve haddini aşan eleştirileri bırakmaları gerekir.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları