İçişleri Bakanlığı'ndan medya mensupları için resmi açıklama

İçişleri Bakanlığı'ndan medya mensupları için resmi açıklama
İçişleri Bakanlığı, ‘tam kapanma’ süreciyle ilgili sıkça sorulan soruların cevaplarını internet sitesinde yayımladı. Turkuaz renkli basın kartı sahipleri, gerek şehir içi ulaşımda gerekse şehirlerarası ulaşımda tüm yasaklardan muaf tutuldu.

İçişleri Bakanlığı "tam kapanma" döneminde turkuaz kartlı basın mensuplarının yasaklardan muaf tutulduğunu açıkladı. İçişleri Bakanlığı''nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklama şöyle;

"TURKUAZ BASIN KARTI DIŞINDA AYRICA BİR İZİN YA DA BELGE İSTENİLMEYECEK"

"Yürüttükleri kamusal görevin ivediliği göz önünde bulundurularak turkuaz basın kartı sahibi olan basın mensupları kurumsal kimlik kartlarını ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamasına tabi olmayacaklar. Gerek kolluk görevlilerince yapılacak denetimlerde gerekse şehirlerarası toplu taşıma araçlarında biletleme aşamasında turkuaz basın kartı dışında ayrıca bir izin ya da belge istenilmeyecek. 03 Nisan 2021 tarih ve 6202 sayılı İçişleri Bakanlığı genelgesinde; gezici arıcılıkla iştigal eden kişilerin, şehirlerarası intikale başlamadan önce başta ulaşım araçları olmak üzere ilgili ekipmanlarını dezenfekte ettirmeleri, kendileri ile ilgili sağlık kontrollerini yapmış olmaları ve gittikleri yerlerde mümkün olduğunca yerel halkla temas etmemeleri kaydıyla faaliyetlerine kısıtlama getirilmeyeceği belirtilmişti. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gezginci arıcılık faaliyetinde bulunan kişilerin iller arası yer değişiklikleri sırasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden Arı Kayıt Sistemi (AKS) kayıt belgesi ile sevk belgesi almaları gerekecek. Gezginci arıcıların, arıcılık faaliyetleri kapsamında yapacakları şehirlerarası seyahatleri sırasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince düzenlenen AKS Kayıt Belgesi ile sevk belgesinin varlığı halinde kolluk kuvvetlerince yapılacak denetimlerde ayrıca seyahat izin belgesi istenilmeyecek. Aynı şehir içerisinde arı kovanlarının bulunduğu alanlara gidip gelmek isteyen arıcılara da AKS kayıt belgesi, güzergah ve zaman kontrolü yapılarak izin verilecek."

İlgili Haberler