İçişleri'nden muhtarlık seçimlerine ilişkin genelge

İçişleri'nden muhtarlık seçimlerine ilişkin genelge
İçişleri Bakanlığı YSK'nin talebi doğrultusunda valiliklere yeni bir genelge gönderdi. Bu kapsamda; 7-14-21 ve 28 Mart'ta yapılacak muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimleri ile halk oylamasında görev alacak seçmenler "yüksek" ve "çok yüksek" risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, bu ay içerisinde yapılacak muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimleri ile halk oylamasında görev alacak kişiler ile seçmenlerin; yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; İçişleri Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu''nun (YSK) talebi doğrultusunda valiliklere genelge gönderdi.

Gönderilen genelge ile 7-14-21 ve 28 Mart 2021 tarihlerinde yapılacak olan muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimleri ile halk oylamasında görev alacak kişiler ile seçmenler; yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

İlgili Haberler