İki spor bakanı

 

Çok değerli spor kamuoyu ve kıymetli okurlarım; 27 yıl süren devlet hizmetlerimizin en son ve en kıymetli 20 yılını, bağnaz bir yönetimin bizleri "47 yaşında emekliliğe zorlamalarına" rağmen İstanbul spor bürokrasisinin en zirvesinde tamamladığımı bir kez daha hatırlatırken, maksadım elbette kendini anlatmak değildir. Bu hatırlatma ihtiyacını, şahsımdan çok birlikte görev yaptığım iki şerefli siyasetçi ve devlet adamından söz etmek için, onların hizmet, katkı ve emeklerini nesillere aktarmak ve spor hafızasını canlı tutmak açısından ifade etmeyi borç biliyorum. Zira kendileri Türk sporuna sayısız kazanımlarda bulundurduktan ve hizmetlerini tamamladıktan sonra şimdi rahmetli olan Türkiye'nin sayılı en iyi spor bakanlarındandılar.

Ben de muhterem büyüklerimi hatırlamak ve hatırlatmak zorundaydım. Sebep mi? Bakın beyler, bir tabir var "tavuk su içer Allah'a bakar" derler. İşte bu benzetmeye uygun olarak, özellikle rahmetli Fikret Ünlü ile "değişik bir siyasi orijinden" gelmiş olmamıza rağmen şerefle ifade etmeliyim ki hiç incinmeden, birlikte 4,5 yıl büyük hizmetler verdik. Dönemimizdeki diğer bakanlarımız da elbette değerliydiler. Fakat bağışlasınlar, Türkiye'nin spordan gelen hatırladığım iki bakanından biri Fikret Ünlü ve diğeri de Yücel Seçkiner'di.

***

Şimdi ben mesleği spor olan eski bir MHP milletvekili olarak yüce Türk milletine şerefle ilan ederim ki; sosyal demokrat olan rahmetli bakanımız Fikret bey, bölücülük hariç "siyasi partisi ve inancı ne olursa olsun" hiç bir il müdürünü rencide ve refüze  etmedi. İdeolojik tercihi ile devlet hizmetini ayırdı. Şimdiki örneklerinde sık rastladığımız "Türk milliyetçisi spor müdürleri ve ailelerine ızdırap çektirdiğine asla şahit olmadım." 'Sadece liyakat ve başarılar ile meşgul olan siyaset adamı ve bakanlardan birilerini sayınız' deseler, tereddütsüz bu iki merhum bakanımızı işaret ederim.

Onlar bize bir ayna tuttular. Bakış açımızı değiştirdiler. Uçan Teğmen ismiyle ünlü rahmetli bakanımız Yücel Seçkiner ve de ardından gelen ağabeyim Fikret Ünlü, Türk ekonomisinin en dar dönemlerinde Türk sporuna mühim hizmetler yapıp, sporcu yetiştirmiş bakanlar olarak spor tarihinde de yerlerini almışlardır.

Peki bu yazının maksadı nedir? Kendisi Güreş Federasyonu Başkanı, Beden Terbiyesi Genel Müdürü, TMOK üyesi ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı merhum Yücel Seçkinler'i aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümünde, 24 Haziran Çarşamba günü saat 11:00'de Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nde dostları ile birlikte anacağız. Çok istememe rağmen törende olamamanın mahcubiyeti ile onları hatırlamak ve töreni duyurmak maksadı ile yazıyorum. Bu vesile ile de; "Gidiyorum gönlümde acısı yanıkların /  Ordularla yenilmez bir gayız var kanımda / Dün benimle olan tanıdıkların * Ancak bir hatırası kaldı yanımda" dizelerini kendilerine gönderiyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları