İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün cezasını Vali iptal etti

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün cezasını Vali iptal etti
Kahramanmaraş’ta ilçe milli eğitim müdürü olan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan’ın ağabeyi olan Mustafa Mahir Turan’ın cezası Vali’nin talimatı ile iptal edildi. Disiplin kurulunda cezayı onaylayan Hukuk Müşaviri Mesut Taner Genç ise açığa alındı

SERKAN TALAN – FATİH ERGİN / YENİÇAĞ

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan’ın aldığı disiplin cezası Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşaviri Mesut Taner Genç’in açığa alınmasına sebep oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan’ın ağabeyi olan müdür hakkında açılan soruşturmada birbirinden çarpıcı iddialar yer alıyordu.

Turan’ın Portekiz’de görevde olduğu sırada ilçe sınav komisyonunda varmış gibi görünerek, komisyondan çalıştığı için yaklaşık 400 liralık bir ödenek aldığı ortaya çıkmıştı. Mahir Turan’ın komisyonda yer almayan öğretmenleri varmış gibi göstererek onların da ücret almasını sağladığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.  Turan’ın ayrıca bazı okul müdürlerine belli okullara başvurmamaları için baskı yaparak söz konusu okullara kendi adamlarını tayin ettirmeye çalıştığı iddia edildi.

MAARİF MÜFETTİŞLERİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan hakkında söz konusu iddialar ile ilgili soruşturma başlatıldı. İl Maarif Müfettişleri, soruşturma sonrası Turan hakkında ‘Kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezasının verilmesini talep etmişti. Soruşturmayı görüşen disiplin kurulu ise ‘Aylıktan kesme’ cezası verdi.

disiplin.jpg

VALİ CEZAYI GERİ ÇEKTİRDİ

Turan hakkında verilen cezanın Vali tarafından onaylanması gerekirken, Kahramanmaraş Valisi izinde olduğu için yerine bakan vali vekiline cezayı onaylamayıp kendisini beklemesi gerektiği talimatını verdi. Vali, izinden döndükten sonra ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendisine onay için gönderilen elektronik imza, valinin talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geri çekildi. Mahir Mustafa Turan’ın aldığı cezanın kendisinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan’ın ağabeyi olduğu için geri çektirildiği belirtiliyor.

HUKUK MÜŞAVİRİNE SORUŞTURMA AÇILDI

Disiplin Kurulu’nun Turan hakkında verdiği cezandan 5 gün sonra Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşaviri Mesut Taner Genç hakkında soruşturma başlatıldı. Genç, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 23 Temmuz tarihinde açığa alındı. Mesut Taner Genç hakkında başlatılan soruşturma sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek başlatılsa da olayın arkasında Mustafa Tahir Turan için verilen cezada imzasının olması bulunuyor.

acik.jpg

AKŞENER İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİĞİ İÇİN CEZA ALMIŞTI

Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşaviri Mesut Taner Genç, daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile fotoğraf çektirdiği için ceza almıştı. O dönem Uşak Valisi Yardımcısı olan Genç, kınama cezası aldıktan sonra Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atanmıştı. Genç, Akşener ile fotoğraf çektirdiği için hükümete yakın yazar Fatih Tezcan tarafından hedef gösterilmişti.

53579b55-53c9-4860-a83c-8e4d0f9bf615.jpg

Mesut Taner Genç, Samsun’da görev yaptığı dönemde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” şeklindeki sözlerine tepki gösterdiği için hakkında soruşturma ve ceza davası açılmıştı. Genç hakkında verilen aylıktan kesme cezası mahkeme kararı ile iptal edilirken, Cumhurbaşkanı’na hakaret davası da düşmüştü.

İlgili Haberler