İlk yarı tamam, sıra iki de…

2021-2022 Süper Lig sezonunun ilk yarısını 19 maçın 15''ni kazanıp, 4''ünde berabere kalıp, 1''ini de kaybederek 46 puan elde ederek zirvede tamamlayan Trabzonspor için başarının böylesinin sezon başında hesaba katılarak tahmin edildiğini söylemek doğru değildir.

Hele hele ezeli rakipleri İstanbul''un 3 büyükleri olan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray''ın bu denli kötü bir ilk yarı geçirerek, hepsinin Trabzonspor''a çok büyük katkı sağlayacaklarından söz eylemek akla ziyan olarak bile değerlendirilebilirdi.

Kim derdi ki, 19 maçlık ilk periyod tamamlandığında Fenerbahçe 14, Beşiktaş 18, Galatasaray ise 19 puan geride olacak. Ancak oldu işte!

Ama "top yuvarlaktır" söyleminin dışına bile taşacak kadar zayiata uğrayan 3 büyüklerin Trabzonspor''a yaptıkları katkıyı sanırım bordo-mavili camia "takdire şayan" olarak değerlendirmektedir.

3 büyüklerin yarattığı boşluğu ilk yarının başlarında Konyaspor, Hatayspor ve Alanyaspor doldurmaya çalışırken, sonrasında Emre Belezoğlu''nun dümene geçtiği Başakşehir öyle bir çıkış yakaladı ki son maçta Trabzonspor camiasına "Bu maçı kaybedersek!" korkusu bile yaşattı. Sonuçta korkulan ileri derecede olmadı ve Başakşehir beraberliği Trabzonspor için uygun bile görüldü.

Böylelikle Trabzonspor''un ardına 39 puan ile yerleşen Konyaspor''un başarısı en az lider kadar takdir edilecek bir konumdur. 13 puan gerisinde olmasına rağmen Başakşehir''in çıkışını ikinci yarıda da sürdürmesi futbolseverleri Süper Lig''de 3 büyüklerin olmadığı farklı tabloyu izlemelerine neden olacaktır.

İkinci yarıda Trabzonspor''un 7 puan eksiği ile ensesinde bulunan Konyaspor ile Akyazı da karşılaşacak olmasını direk olarak avantaj değerlendirmemek gerekiyor. İyi organize edilmiş kadrosu ile Konyaspor deplasmanlarda da başarılı futbol sergileyebilmektedir.

Trabzonspor için ikinci yarıda en büyük handikap hiç şüphesiz bulunduğu yeri koruma güdüsü kadar, Edgar ve Hugo gibi ilk yarının başarısında birinci derecede etkili olan futbolcuların uzun süreli olacak sakatlıklarıdır. Her ne kadar Denswil, Hüseyin, Berat ve Ahmetcan gibi bu mevkide 4 stoperi daha olsa da yeterli olmayacağı aşikardır. Ara transferde gündemde olmayan bu mevkiler için ister istemez 1-2 iyi savunmacının transferinden başka çare kalmamıştır.

Savunmanın solu, hücumda kenar oyuncusu eksiğini gidermeye çalışan Trabzonspor''da, kanaatim odur ki ikinci yarı için en iyi transfer kulübeden olacaktır. Bu da sakatlıktan kurtulduktan sonra ivmesi her geçen gün yükselen Koita''dır.

Abdullah Avcı''nın "3-4" sayısını verdiği transferlerin gerçekleşmesi hiç şüphesiz olası bir sakatlık durumunda Trabzonspor''un kenardan müdahale gücünü arttıracaktır. Ancak Edin Visca gibi çok yönlü bir oyuncu bordo-mavililere yapılacak en büyük güç takviyesi gibi gözükmektedir. Bu oyuncunun kadroya katılmasının Trabzonspor''un golü daha rahat bulmasını da kolaylaştıracaktır.

Yazarın Diğer Yazıları