İlk yarısı oyun, ikincisi futbol...

İlk yarısı oyun, ikincisi futbol...

ABDULLAH Avcı''nın; "Oyun olarak tur atladık" beyanı sanırım Kopenhag maçının ikinci yarısı için olsa gerek. Çünkü ilk yarıda "Saldım çayıra Mevlam kayıra" denilerek Kopenhag''ın karşısına sürülmüş bir Trabzonspor 11''i mevut idi. Ortada da bordo-mavili formayı sırtlayanların kurallı, kaideli, organize edilerek sergilediği bir futbol yoktu.

İlk yarıdaki mevcutlar içinde hiç şüphesiz en çok eleştirilen, dillerden düşürülmeyen Kouassi oldu. Tabi ki Kouassi''i de ilk 11''e koyan Abdullah Avcı.

Ancak bu tercihi yüzünden Abdullah Avcı''nın (AA) bu denli eleştirilmesini de doğru bulmuyorum

Çünkü, Visca''nın yokluğunda kanat adamı olarak ilk pozisyonda Kouassi duruyor gibi görünmüyor mu?

Aynen!.

Bu yüzden de Trabzonspor kanatlardan uçup, Kopenhag''ı sokma hesabı yaptı ise  Avcı''nın ben diyeyim "denemede", siz söyleyin "tercihte" tamamen yanlış yapmadı.

AA''nın yanlışı böyle bir tercihi Kopenhag gibi bir takım karşısında, yani tek telafisi olan böyle bir maçta yapması olmuştur. Yani yeri ve zamanı iyi ayarlanmamış bir tercihten söz ediyoruz. Bir deneme maçından değil, kaybının grup kapısından dönmeye sebep olacak bir maçtan dem vuruyoruz.

İlk yarısını AA''nın "oyun" olarak nitelediği maçın ikinci bölümünde Trabzonspor adına "Futbol vardı" denebilir. Bu da oyun ile futbol arasında önemli bir fark olduğunun göstergesi!

Djaniny''in Kouassi''den görevi devir alması, Bartra''nın "Vitor ile yan yana burası tamam" dedirtmesi Trabzonspor kadrosunu kendine getirmiş, ama yine de rövanş maçı için "çok elverişli skor" denebilecek sonucuna varamamıştır.

Yani, Trabzon''daki maç için "kendi saha ve seyircisi" önünde oynaması Kopenhag''ın rövanş için "hiç şansı yok" anlamına gelmez.

Ama takım oyunundan çok sahip olduğu kaliteli ayaklarla sonuca etki edebilme gerçeği rövanş maçında vücuda gelir ise Trabzonspor''un gruplara kalacak skoru elde etmesi de zor olmayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları