İngiltere'den Türkiye'ye kötü haber

İngiltere'den Türkiye'ye kötü haber
İngiltere, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında oluşturdukları seyahat listesini güncelledi. Türkiye, listede "kırmızı" kategoride yer aldı. Bu karar, sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Tepkiyle karşılandı

AA''da yer alan habere göre, İngiltere, yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında oluşturduğu ve trafik ışığı sistemi" adını verdikleri seyahat listesinde güncelleme yapıldığını açıkladı.

10 GÜN BOYUNCA KARANTİNA

Buna göre, seyahat kısıtlamalarının belirlendiği listede Türkiye, kırmızı listede tutuldu. Türkiye''den ülkeye gelenler 10 boyunca bedelini kendilerinin ödediği otellerde karantinada kalacak.

Düzenlemeye göre kırmızı, sarı ve yeşil olarak gruplandırılan listede her üç haftada bir yapılan rutin güncelleme çarşamba akşamı Ulaştırma Bakanı Grant Shapps tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

SARI LİSTE AÇIKLANDI

Buna göre sarı listede bulunan Bulgaristan, Hırvatistan, Hong Kong ve Tayvan yeşil listeye alınırken, yeşil listede bulunan İspanya''nın gözde turizm beldesi Balear Adaları sarı listeye alındı.

Yeşil listede bulunan İsrail ile Portekiz''in Madeira adaları için ise sarıya geçme riski altında bulunduğu notu düşürülerek izleme listesine konuldu. Sarı listede bulunan dört ülke kırmızı listeye alındı. Bu ülkeler Küba, Endonezya, Myanmar ve Sierra Leone olarak sıralandı.

TEPKİYLE KARŞILANDI

12 Mayıs tarihinde bu yana kırmızı listede yer alan Türkiye için liste değişikliğinin yapılmaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı.