Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

İskender Öksüz ve kitaplarla konuşmak...

Sevgili okuyucum; başlıktaki ifadem size tuhaf gelmesin... Çünkü, gerçekten kitaplarla konuşmak, bir zihin aydınlığını yaşamak demektir.

Pekiyi, kitaplarla kim konuşabilir?

Elbette kitaba değer veren, kitabı yüreğinde yaşayan kişi ancak kitaplarla konuşabilir. Kitabı önemli bir değer olarak görenler, kuşkusuz toplumun en seçkin kişileridirler.

Kitap sevdalısı o seçkin kişilerin hepsine en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

O seçkin kişilerden birisi de Sayın İskender Öksüz'dür.

Değerli okuyucum; Sayın İskender Öksüz, pek çok konuda toplumu bilgilendiren değerli bir bilge. O öyle bir bilge ki, sakinliğin içinde, gerçeği yaşatmasını ve yaşamasını bilen bir kişi!

Sayın Öksüz'ün çok önemli eserleri var. Bu ülkenin evlatları, Sayın Öksüz'ün çalışmalarını kesinlikle okumalılar. Ben, son kitabını anlatmadan önce, o görkemli kitaplarını öncelikle bu ülkenin gençlerine özellikle duyurmalıyım...

O görkemli kitaplar şunlardır: Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi 1977, Niçin Geri Kaldık 2014, Millet ve Milliyetçilik 2016, Alt-Akıl Aptallar ve Diktatörler 2017, Türküm Özür dilerim.

Sayın Öksüz'ün son kitabı ise; Bilim, Din ve Türkçülük...

Sevgili okuyucum; bu kitap, 374 sayfalık bilginin, adeta güzellikler demeti gibidir. Bilim, Din ve Türkçülük adıyla topluma sunulan bu görkemli kitap, Türk milletini kucaklayacak gerçek bir eser. Bu çalışmasından dolayı Sayın İskender Öksüz'ü alkışlamamak elde değil. 171. sayfada Sayın Öksüz'ün buluşlar tarihini anlatımı da çok güzel.

Sayın Öksüz bizlere öyle konular sunuyor ki, insan şaşırıyor... Söz gelimi 264. sayfada Bilinmeyen Türkeş, bölümü çok güzel...  Açıkçası sevgili okuyucum, bu görkemli eseri kesinlikle okumanızı dilerim. Çünkü; Sayın Öksüz, Bilim, Din ve Türkçülük adlı eseriyle, toplumun bilinmeyenlerini bizlere sunuyor. Bilim, Din ve Türkçülük gerçekten okunacak bir kitap.

Sayın İskender Öksüz'ü bu görkemli çalışmasından dolayı gönülden alkışlıyorum.

Ve Yesevî...

Aylık Sevgi Dergisi Yesevî, Değerli Dostum Erdoğan Aslıyüce'nin topluma sunduğu bir güzelliğidir. ABD'de Türk Diasporasının, İslâm Algısı ve Kimlik İnşası, Boğaziçi'nde Musiki- Süheyl Başaran. "Kârhaneci Cargill ve Nesli Bozan Şeytan." Gün Gün Zeytindalı Afrin Operasyonu, Hüdavendigâr Onur. Mehmet Saim Sayan, Gelinlik, İstiklâl Marşı ile oynanmamalı Dr. Sakin Öner, Dr. Yusuf Gedikli, Türkçe'nin Sal, -sel eki-3-, Suriye'deki Abd-Pkk/Pyd Şeytan Üçgeni- Fahri Yağlı, Her Yerde Sakız Çiğneme, Av. Ruhittin Sönmez, Şefkat Yuvası Darülaceze. Hüseyin Akarçeşme.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları