İsrail'e Cizreli Meclis Başkanı ve Biden!

İsrail'e Cizreli Meclis Başkanı ve Biden!

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini "olumlu ve verimli" olarak tanımladı ve "Gerçek bir ilerleme sağlayacağımızdan eminim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Biden ile verimli ve kapsamlı bir görüşme yaptığını belirterek, Türk-Amerikan ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını düşündüklerini söyledi.

Öyleyse ABD, Suriye''nin kuzeyinde terör örgütüne destek vererek Orta İsrail''i kurma çalışmalarına ve Türkiye''yi Doğu Akdeniz ve Ege''de kendi sahil şeridine hapsetme politikalarına devam edecek, Türkiye de sessiz kalacak demektir!

Biden, "Ukrayna''nın NATO''ya üye olması için gerekli kriterleri karşılaması ve yolsuzluğu ortadan kaldırması gerekir" diyerek Karadeniz''e çıkma konusunun biraz ertelendiğini söylemiş oldu. Montrö''nün tamamen çökertilmesi için Kanal İstanbul''u bekleyecek anlaşılan. Türkiye''ye ilaveten Afganistan''da Amerikan jandarmalığı görevi de verildi ama burada da Taliban ile çatışmayı göze almak gerekiyor!

***

NATO zirvesi sırasında İsrail''de hükümet değişti, Netanyahu gitti, daha aşırı çizgideki Naftali Bennett hükümeti kuruldu. Bennett soyadı İstanbul''u işgal eden İngiliz ordusunun istihbarat subayı yüzbaşı Bennett''i hatırlatıyor!

Bu arada, Irak''ın kuzeyindeki Barzani yönetiminin yayın organı Rudav''ın haberine göre İsrail Meclis Başkanlığı''na seçilen Mickey Levy, Cizre doğumlu bir Yahudi Kürt!

Cizre doğumlu ise Türk vatandaşı olması gerekiyor! Herhalde ailesi İsrail''e göç etti ki orada kendi kimliğini buldu.

İsrail bu seçimle, İsrail, İran''ın batısı, Irak ve Suriye''nin kuzeyi ile Türkiye''nin güneydoğusu için bu ülkelere "konfederal bir yapı" mesajı vermiş oluyor!

***

Bir defa Yahudi Kürt yoktur; Kürtleşmiş görünen Yahudiler vardır. Babil kralı Nabukadnazer, M.Ö. 6''ncı yüzyılda İsrail''i ortadan kaldırarak, esir aldığı Yahudilerin bir kısmını Irak''a götürmüştü. 10 bin kadar Yahudi esiri de kendisine yardıma gelen Ermeni kralına hediye etmişti. Bunların nesline Kırım''da "Dağ Yahudisi" veya "Tat" deniliyor. Ermenistan ve Gürcistan''da kalanlara "Pakraduni" adı veriliyor. Irak''ta kalan ve Kürtleşmiş görünenler ise bugünkü İsrail devletinin kurulabilmesi için nüfusa ihtiyaç olduğundan terör eylemleri sonunda İsrail''e göç etmek zorunda kaldı. Başlangıçta 150 bin kişi oldukları söylenir…

***

Bir zamanlar Irak''ın PKK''sı olan Barzani kuvvetleri ise İsrailli subaylar tarafından eğitilmiş ve donatılmıştır.

Bugün Barzani ailesinden de İsrail''e göç eden Kürtleşmiş görünen Yahudiler vardır. Bu aileden hahamlar da çıkmıştır. Barzani''nin kurduğu devletin alt yapısını ise Türkiye''den giden şirketler yapmıştır ama parayı İsrail temin etmiştir.

23 Mart 1974''te Molla Mustafa Barzani''nin ilk eşinden olma oğlu Ubeydullah, "Babam, İsrail güdümlüdür. Karargâhında sürekli olarak kendisine danışmanlık yapan İsrailli subaylar vardır. Babam, onlardan aldığı talimatları Mesut''a ve iki yeğenine iletir. Onlar da hiç düşünmeden bu emirleri yerine getirir" demişti.

***

Büyük Orta Doğu Projesi''ni ise Osmanlı''ya ihanet eden Bedirhan''ın torunu Kamuran Ali Bedirhan tasarlamış, MOSSAD ajanı Yarbay Bin David geliştirmiştir. Projeye son şeklini veren ise tarihçi Bernard Lewis''tir.

Mimarlığını Bernard Lewis''in yaptığı Büyük Orta Doğu Projesi, Turgut Özal tarafından "federasyonu tartışalım" diye ortaya atılmışsa da ilk olarak Talabani tarafından seslendirilmişti. Talabani, 1996 yılı Mayıs ayında, "Hayalim İstanbul''un başkent olduğu Ortadoğu Birleşik Devletleri''dir" demişti.

İşte "Büyük İsrail" dedikleri, Ortadoğu Birleşik Devletleri''dir... Hani "Büyük Osmanlı" da diyorlar ya! İsrail Meclis Başkanlığı''na Kürtleşmiş görünen bir Yahudi''nin seçilmiş olmasının mesajı da, ABD''nin Türkiye''ye yönelik bütün eylem ve söylemleri de bu projeyi uygulamaya dönüktür. Biden''ın "ilerleme"den kastı da budur!

Yazarın Diğer Yazıları