İstanbul Finans Merkezi’nde korona şoku!

İstanbul Finans Merkezi’nde korona şoku!
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstanbul Ataşehir'de yapımı devam eden İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatında 10 kişinin korona virüse yakalandığını açıkladı. CHP'li Özkoç, bu işçilerin bir yandan ekmek derdinde, öbür yandan korku ile yaşadıklarını söyleyerek bu duruma acilen devlet aklı ile bir çare bulunmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DÜNYA FİNANS MERKEZİ İNŞAATINDAKİ İŞÇİLERDE KORONA ÇIKTI!

CHP'li Özkoç, hükümetin koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı tedbirleri eleştirerek Ataşehir'de yapımı devam eden İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin inşaatında 10 kişinin koronavirüse yakalandığını açıklayarak bu işçilerin bir yandan ekmek derdinde, öbür yandan korku ile yaşadıklarını söyledi. Özkoç, bu duruma acilen devlet aklı ile bir çare bulunmasını istedi.

engin-ozkoc-chp.jpg

CHP'li Özkoç'un açıklamaları şöyle:

"Akşam Genel Kurul’da 250 kişiydik. 250 kişi içerisinde bir vakanın daha bulunması 250 kişiye bunun bulaşma riskinin en yüksek rakamlara ulaşması demektir. Örneğin Ataşehir’de Dünya Finans Merkezi’nin inşaatında 3 bin kişi çalışıyor. Az önce beni aradılar. 10’a yakın koronavirüs vakasına rastlanmış. İnsanlar tedirginler. Bir taraftan ekmek derdindeler, yaşam derdinler. Öteki taraftan da korku ile yaşıyorlar. 3 bin kişinin çalıştığı yerde nasıl bir tedbirle bu insanlar evlerinde oturur, gidip de evlerinizde kalın diyebiliyoruz? Buna devlet aklı ile bir çare bulmak zorundayız. Bugün, marketlere aralıklı girin, yarın üzerinize kolonya dökün, öbür gün 1 metre mesafe koyun. Diğer gün 1 metreyi 1 buçuk metreye çıkardık. Arkadaş, böyle kriz ortamı yönetilir mi?"

İlgili Haberler