Profesör Kemal Memişoğlu vakaların düşeceği tarihi açıkladı

Profesör Kemal Memişoğlu vakaların düşeceği tarihi açıkladı
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, artan vakaların Ağustos ortasından itibaren düşüşe geçmesinin beklendiğini ifade ederken “virüs ile yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu korona virüs salgınında son durumu DHA''ya değerlendirdi.

Temmuz ayının başından itibaren vaka sayılarında yaşanan artışın bu haftadan itibaren yeniden düşüş gösterdiğini ve Ağustos ortası gibi sönümlenmesinin beklendiğini söyleyen Prof. Dr. Memişoğlu, önceki piklerle kıyaslandığında hastaneye yatışların çok düşük oranda kaldığını kaydetti.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Yasaklarla, kısıtlamalarla bunun önüne geçemeyiz. Bu hastalığı bir salgın gibi değil, influenza gibi yaygın bulaşıcı bir hastalık olarak kabul edip hayatımızı Kovid''le yaşamayı öğrenerek sürdürmek zorundayız" dedi.

"ŞÜPHELİ DURUMDA KENDİNİZİ İZOLE EDİN"
Prof. Dr. Memişoğlu, "Virüsten nasıl korunacağımızı biliyoruz, hastalıkla nasıl mücadele edeceğimizi de biliyoruz. Gripten nasıl korunuyorsak buna da aynı dikkati göstermemiz gerekiyor. Temmuz ayının ilk haftasından itibaren pozitif vaka sayılarında görünür bir artış olsa da şu an hastanelerimizi zorlayacak düzeyde bir hasta yatışı henüz yok. Vatandaşlarımızdan talebim, soğuk algınlığı, kırgınlık gibi şüpheli durumlarda kalabalık ortamlarda bulunmayıp test yaptırmaları, pozitif çıkarsa da kendilerini izole etmeleri. Kovid pozitif çıkan 65 yaş üstü riskli kesimin ise ''molnupiravir'' etken maddeli ilacı erken dönemde kullanmaya başlaması çok önemli. Zira bu ilaç zamanında başlandığında, hastaneye yatışı yüzde 80-90 oranında önlüyor" diye konuştu.

İlgili Haberler