İstanbul'da sağanak birden bastırdı

İstanbul'da sağanak birden bastırdı
İstanbullular öğle saatlerinde aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakaladı. Mecidiyeköy'de yollar göle döndü. Vatandaşlar su birikintilerinden atlayarak geçmek zorunda kaldı.

İstanbul'da sağanak birden bastırdı. Yolar göle döndü vatandaşlar zor anlar yaşadı

İstanbul''un aniden sağanak yağış başladı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Şişli ve Beyoğlu civarında şiddetti şekilde etkili olan sağanaktan korunmaya çalışan vatandaşlar, dükkanlara, otobüs duraklarına ve binaların tentelerinin altına sığındı. 

EVLERİ SU BASTI

Yağış Sultangazi''de sel baskınlarına neden oldu. Cebeci Mahallesi''nde bazı sokaklar su altında kaldı. Araçlar suda mahsur kalırken evleri de su bastı. 

Taksim Meydanı''nda da birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar duraklara ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle yollar göele döndü, trafikte seyir halindeki araçların sürücüleri de ilerlemekte zorluk çekti. Su birikintilerinden kaçmak isteyenler ise atlayarak ilerlemek zorunda kaldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ''NDEN UYAR

İstanbul Valiliği''nden yapılan açıklamada, "İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin son değerlendirmelerine göre; İstanbul’da bugün aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bugün (18.06.2021 Cuma günü) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

SARI KODLU UYARI

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

 

İlgili Haberler