İstanbul'un göbeğinde taksiciden gazeteciye 'kafana sıkarım' tehdidi

İstanbul'un göbeğinde taksiciden gazeteciye 'kafana sıkarım' tehdidi
Gazeteci Fırat Fıstık, dün gece İstanbul'un göbeğinde taksiciyle yaşadığı olayı anlattı.

Gerçek Gündem muhabiri Fırat Fıstık, dün gece İstanbul''un göbeğinde yaşadığı taksici terörünü anlattı. Dün gece 01.00 sularında yaşadığı olayı aktaran Fıstık, “Beyoğlu’ndan Kadıköy’e dönmek için dolmuşa bindim. Köprüyü geçtikten sonra Altunizade çıkışında sağda bekleyen 7 taksi gördüm ve dolmuştan inerek taksiye aktarma yapmaya ve evime daha rahat ulaşmaya karar verdim.

Fakat bekleyen 7 taksiden en öndekine gittiğimde karşıya gidebileceğini onun için beklediğini söyledi. İtiraz ettim fakat dinlemeyerek camı kapattı. Belki bu taksiciyle ilgili olduğunu düşünerek arkadaki taksiye yöneldim.” dedi.

"BAŞKA TAKSİ BUL"

Videoyla paylaştığı olayın bu taksiciyle gerçekleştiğini söyleyen Fıstık, “Kapıyı açar açmaz nereye gideceğimi sordu. Ben de Anadolu Yakası’nda bir yer söyleyince sadece karşıya gidersem alabileceğini söyledi. Bunu söyledikten sonra ben “Böyle bir şey yapma hakkınız var mı, ben gece saati burada kaldım yani” dediğimde taksici bir anda “Ne yaparsan yap karşıya gidiyorsan götürürüm yoksa başka taksi bul” diye bir tepki verdi.” şeklinde anlattı.

“KAFAMA SIKMAKLA TEHDİT ETTİ”

Fıstık daha sonra, “Sonra ön kapıya yaklaşarak “Sizi şikayet edeceğim ve plakanızı kayda alacağım” dedim. “Çekemezsin kardeşim hadi çek” deyince telefonumu çıkardım ve kayda başladım. Sonrası zaten videoda görülüyor. Küfür, hakaret, tehdit...Hepsi var. Taksiyle eve ulaşmak istediğim için kafama sıkılmakla nasıl tehdit edilebilirim?”dedi.

Fıstık videoyu sosyal medyadan paylaştıktan sonra İBB Beyaz Masa’nın kendisine konuyla ilgilendiklerini söyledi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun da kendisine ulaştığını söyleyen Fıstık Aksu’nun “Öncelikle çok geçmiş olsun. Araçla ilgili gerekli işlemleri yapıyoruz. Büyük bir terbiyesizlik yapmış, şoför arkadaş hakkında da gerekenleri yapıyoruz. Yetki, İBB’de. Biz de yetki olsa iki dakikada o araç ve şoförle ilgili gerekli işlemleri yaparız” dediğini aktardı.

İlgili Haberler