İşte fasulye ve patlıcanın yeni fiyatı

İşte fasulye ve patlıcanın yeni fiyatı
Bahar mevsimine girmemizle birlikte tüketicinin en büyük umudu meyve ve sebze fiyatlarının düşmesi oldu. Mart ayının ortalarına gelmek üzereyiz ama beklenen indirimler henüz market raflarına yansımış durumda değil. İndirimden umudunu kesen vatandaş “en azından fiyatlar daha da artmasın” demekle yetiniyor. Kış aylarının vazgeçilmez gıdası balığı bile yiyemez vatandaş elma, domatesten, biber, portakaldan da mahrum kaldı. Manavlarda meyve sebze fiyatları ne durumda? İşte meyve ve sebzede son durum.

Meyve sebze fiyatları el yakıyor. Vatandaş çoğu zaman tezgahların yanından geçip gidiyor. Düşmeyen fiyatlara bir de yüksek enflasyon eklenince vatandaş tezgaha bakmakla yetiniyor.

"ÜRETİCİ DE ŞİKAYETÇİ TÜKETİCİ DE"

Ankara Çankaya’da bir manava yüksek fiyatların nedeni sorduk. Artan nüfusa göre üretim yapılmadığını belirten manav, “Çiftçi para kazanamıyor, o da artık üretici değil tüketici oldu. Üretici yüksek girdi maliyetleri nedeniyle para kazanamamaktan şikayetçi, Tüketici yüksek fiyattan şikayetçi” diye konuştu.

"GİRDİ FİYATLARI ÇOK ARTTI"

Fiyat denetim mekanizmasının olmadığını belirten esnaf, “Şu portakalı bu muhitte en ucuza ben satıyor olabilirim, başka yerler üstüne 5-6 lira daha koyup satıyor. Haliyle bunu gören vatandaş fiyatların çok yüksek olduğunu söylüyor haksız da değil” dedi. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirten esnaf, “Akrabalarım aynı zamanda çiftçilikte yapıyor. Girdi maliyetlerimiz çok yüksek. Komisyoncular, gübre, mazot fiyatları da yükselince zam kaçınılmaz oluyor. Emin olun üretici de para kazanamıyor” dedi.

İŞTE MANAVDAKİ FİYATLAR

1 kilo patlıcan 15 lira, köy biberinin kilosu 8 lira 50 kuruş, kırmızı biber 8 lira 50 kuruş, dolma biber 14 lira, 1 kilo portakal 12 lira, çileğin kilosu ise 25 liradan tezgahlardaki yerini aldı. 

 

İlgili Haberler