İşte Galatasaray'ın rakibi Benfica

İşte Galatasaray'ın rakibi Benfica
Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turundaki rakibi Portekiz temsilcisi Benfica oldu.Sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında olan Benfica hakkında bilgiler haberimizde...

Galatasaray Portekiz temsilcisi Benfica ile eşleşti. Sezon başı Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Fenerbahçe’yi elen Benfica son zamanlarda Türk takımları ile sık sık mücadele etti. Galatasaray ile 3 kez karşılasan Benfica bu maçlardan ikisini kaybetti, birini ise kazandı .

Teknik direktör Rui Vitoria önderliğindeki Portekiz devi, 13 haftası geride kalan yerel liginde 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sırasıyla Porto, Sporting Lizbon ve Braga'nın ardından dördüncü sırada yer alıyor.

SEZON BAŞI FENERBAHÇE’Yİ ELEDİ

Sezon başında UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe ile eşleşen Benfica, Sarı-Lacivertli rakibini iç sahada 1-0 yenmiş, İstanbul'da ise 1-1 berabere kalarak Play-Off turuna yükselmişti. Play-Off aşamasında Yunan temsilcisi PAOK'u eleyen Portekiz ekibi, gruplara kalmıştı. Devler Ligi E Grubu'nda Bayern Münih, AEK ve Ajax ile mücadele veren Rui Vitoria'nın öğrencileri, 2 puan, 1 beraberlik, 3 mağlubiyetle 7 puan toplayarak Bayern ve Ajax'ın ardından grubu 3. sırada noktalamıştı. Portekiz'in dev kulübü, iç saha maçlarını 65 bin kişilik Estadio da Luz'da oynuyor.

36 LİG ŞAMPİYONLUĞU VAR

2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Benfica'nın müzesinde 36 lig ve 26 Portekiz Kupası bulunuyor. 2013-2014 sezonundan sonra 4 yıl üst üste şampiyonluk ipi göğüsleyen Benfica, geçen sezonu ise 81 puanla ikinci sırada tamamladı.

BARCELONA’NIN GÜNDEMİNE GELEN HOCA RUİ VİTORİA

Teknik direktörlük kariyerine 2002 yılında Vilafranquense’de başlayan Rui Vitoria, Benfica U-19, Fatima, Paços Ferreira, Vitoria Guimaraes gibi takımları çalıştırdıktan sonra 1 Temmuz 2015’te Benfica’nın başına geçti. Vitoria, genç oyunculardan maliyeti düşük ve başarılı kadrolar kurmasıyla ve bunu Portekiz stili olarak adlandırdığı hücum futboluyla sunmasıyla, geniş çevrelerin saygısını kazandı. 2016’da Teknik Direktör arayışında olan Barcelona'da Rui Vitoria'nın adı geçmişti.

BENFİCA’NIN KADROSU

Kaleciler: Svilar Mile, Varela Bruno, Vlachodimos Odisseas

Defans: Almeida Andre, Conti German, Dias Ruben, Eliseu, Grimaldo Alex, Jardel, Luisao, Ribeiro Yuri, Zec David

Orta saha: Cervi Franco Emanuel, Elhouni Hamdou, Fejsa Ljubomir

Felix Joao, Fernandes Gedson, Parks Keaton Alexander, Samaris Andreas, Silva Rafa, Zivkovic Andrija

Forvet: Castillo Nicolas, Ferreyra Facundo, Jonas, Pizzi, Salvio Eduardo, Seferovic Haris

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN OYUNCULAR

Kadrosunda birçok iyi isim barındıran Benfica, özellikle Pizzi, Grimaldo, Eduardo Salvio ve Jonas gibi oyuncularıyla ön plana çıkıyor. Geçen sezon 41 resmi maçta 37 gol atan Jonas, bu sezon şu ana kadar 11 maça çıkarken 7 gole imza attı. Takımın en formda oyuncusu ise Grilmaldo genç oyuncu büyük takımların radarına girmiş konumda.