İyi bilmezdik…

İyi bilmezdik…

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ''kabinesi''ne, ''parti içinden gelmeyen teknokrat bakan'' kontenjanından dahil edilmesine rağmen "Benim" diyen AK Partili''den hızlı siyaset yaptı… Böyle bir misyonu olmadığı halde seçim mitinglerine katıldı, seçmen azarladı!

Amasya''da, "Ben 18 ay askerlik yaptım, CHP''ye oy vermek PKK''li olmaksa ben de PKK''liyim" diyerek AK Parti''nin propaganda diline tepki gösteren vatandaşı işaret ederek sarf ettiği "Bu adilere cevabı sandıkta verecek misiniz?" ifadesi çok tartışıldı.

*

Türk Hava Kurumu''yla girdiği polemik, popülaritesinin nirvanasıydı; "THK, uçuşa elverişlilik sertifikalarına 30 yıllık pilot olarak ben güvenmiyorum" dedikten sonra kendi THK''dan aldığı sertifikayla uçtuğu ortaya çıktı.

Ayrıca, "30 yıllık pilot" olduğunu söylediğinde, henüz 45 yaşındaydı!

*

Basınla da yıldızı barışmadı. Katıldığı etkinlikte kendisine mikrofon uzatan muhabiri "Korsan yayın yapmakla" suçladı. İhalesiz et alımıyla ilgili soruya karşılık "…yaptığınız ıvır zıvır şeylerle devletin saygınlığını yitirmeye çalışıyorsunuz. Bunu hiç doğru bulmuyorum. Bu sizin yaptığınız gazetecilik değil maskaralıktır" dedi ve derhal "Akreditasyon" kartını oynadı.

*

Bakan olmadan önce ABD''li patates üreticisi McCain Food''da danışmanlık yaptığı için, bakan olduktan sonra patates ithal yasağını kaldırması ve patateste gümrük vergisini sıfırlaması kafa karıştırdı.

*

Samandan, buğdaya ithalat yelpazesinin her geçen gün genişlemesine dönük eleştirilere karşı "Paramız var ki yapabiliyoruz" savunması dillere destandı!

*

Vatandaş aklıyla alay edildiğini düşünmüştü; ne dersiniz, "Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek. 40''ına kadar kuzu, 40''ından sonra kuzunun yiyeceğini yiyeceksin" çıkışıyla, diyetisyenlerden kapabilmiş midir bari bir artı?

*

"Eskiden İngiltere gelir bize 8 gol atardı. Ama artık barajın en büyüğü, köprülerin en uzunu bizde" şeklinde, güldürmeyen bir espri anlayışı vardı.

*

İzmir Bayraklı''da, altında kurtarılmayı bekleyen insanların bulunduğu bina enkazının üzerine çıkıp telefonla konuşması büyük tepki aldı.

*

Karadeniz''deki sel felaketlerini "Allah''ın işi; nerede ne olacağını bilemiyorsunuz" diyerek açıklaması zihinlerde kekremsi bir his bıraktı.

*

TBMM''de, CHP''li Fethi Gürer''e "Gerizekalı" demesi, AK Parti sıralarında bile "soğuk duş" etkisine yol açtı.

*

"Zaman zaman Yunan Adalarına gidip hediyelik eşya almıyorum. Girit yağı alıyorum. Kahvaltıda yiyorum ve mutlu oluyorum" derken, "yerli ve millî üretim"den ne anlayıp, ne anlamadığı alenen ortadaydı.

Ki zaten, Tarım ve Orman Bakanlığı''na atanmasıyla ilgili olarak, "Kabine açıklanmadan 24 saat önce telefon geldi. Ben 4 saat içerisinde Ankara''da oldum. Tarım ve Orman Bakanlığı dışında bütün bakanlıklar aklımdan geçti" itirafıyla, peşinen işaret etmişti aslında bütün bu olanların olacağını!

*

Gideni, minnet ve şükranla anmayacağız ama kolay kolay da unutamayacağımız ortada.

Gelenin GDO''lu ürünleri meşrulaştırma çabasını hatırlayınca haliyle, hayli sınırlanıyor insanın dilek ve temenni alanı;

Gelen gideni aratmasın da!

GÜNÜN ŞARKISI

Çukurovalı pamuk üreticileri, Mersinli narenciye üreticileri, Trakyalı ayçiçeği üreticileri, Ordulu fındık üreticileri, Rizeli çay üreticileri, Aydınlı incir, Balıkesirli zeytin, Kastamonulu pirinç, Tekirdağlı üzüm, Kırklarelili pancar, Iğdırlı kayısı, Amasyalı elma, Bursalı şeftali, Beypazarlı havuç, Ayaşlı domates, Diyarbakırlı karpuz üreticileri; Kars''ın, Erzurum''un hayvancıları, Muğla''nın balcıları, velhasıl memleketin bütün köylüsü, çiftçisi, ormancısı toplanmış hep bir ağızdan söylüyorlar:

-              Neler çektim, sen bilirsin !

-              Sen affetsen ben affetmem!

"FETÖ yeter sayısı"

Görevden affını istediği iddia olunan yahut alınan Tarım ve Orman Bakanı''nın, Celal Bayar Üniversitesi''nin eski rektörü de olan ağabeyi "FETÖ"den hapisteydi.

Göreve atanan Tarım ve Orman Bakanı''nın ise;

Neçirvan Barzani ile birlikte, şimdi "FETÖ" denen yapıya iltisakı malum eğitim kurumunun Erbil''de açtığı üniversitenin kurdelasını kesmişliği,

Avustralya Katolik Üniversitesi''nin, İslami İlimler Kürsüsü''ne Fetullah Gülen''in adını verme törenine katılmışlığı,

ABD''de "FETÖ İmamı" Kemal Öksüz''le aynı karede fotoğraf vermişliği var.

Gelin de "Haksız" deyin, "Kabinede FETÖ yeter sayısı mı aranıyor" diye soran CHP''li Özgür Özel''e şimdi!

Bayraktar…

Cumhurbaşkanı''na "kara sevdası" dillere destan Ethem Sancak, "Ukrayna''ya Bayraktar''ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk" demiş.

Av sezonunda kara/hava avcılığında, turizm sezonunda doğa fotoğrafçılığında kullanırlar diye mi düşünüyordunuz!

Yahut hangarda çürütmeleri mi gerekliydi!

Maske…

Analize muhtaç ve de değer bir toplum psikolojimiz var.

"Maske şart" kararını ne kadar takmadıysak, "Maske takılmasa da olur" kararını da o kadar takmadık!

Düne kadar "Tak" desen maskeye burun kıvıran insanlar, bir anda "Maskesiz çıkmam abi" moduna bağladılar!

Yazarın Diğer Yazıları