İYİ Parti heyetinden Yeniçağ'a ziyaret

İYİ Parti heyetinden Yeniçağ'a ziyaret
İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Yeniçağ’ı ziyaret ederek, gazatemizin imtiyaz sahibi Ahmet Çelik ve yayın grubumuzun yöneticileriyle görüştü.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ahmet Çelik şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti TBMM Grup Başkanımız Sn. İsmail Tatlıoğlu, Edirne Milletvekilimiz Sn. Orhan Çakırlar ve İstanbul İl Başkanımız Sn. Buğra Kavuncu gazetemiz Yeniçağ''a ziyarette bulundular. Kıymetli misafirlerimize nazik ziyaretleri için teşekkür ederim."

Ziyaret sırasında ekonomik ve siyasi gelişmeler hakkında görüşlerini açıklayan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, özellikle 2021’in ilk çeyreğinde TÜİK’in açıkladığı yüzde 7 büyüme oranının kaliteli olmadığına dikkat çekti.

Tatlıoğlu bu konuda şunları söyledi:

"Türkiye’de büyüme yüzde 7 olarak açıklandı ama 10 milyon işsiz var. Bu uzun süredir bir hastalıktır Türkiye’de kalitesiz büyüme. Bu yılki büyüme rakamları geçen yılki bazdan kaynaklanıyor. Son 10 yılda kaliteli bir büyüme yok ülkemizde. İstihdam oluşturmayan, tamamen tüketime dayalı, üretim yapılmayan büyüme bu. Bu durum bazı kesimlerin zenginleşimesi ve parayı elde tutmalarıyla, yurt dışına götürmeleriyle ilgili bir büyüme. Halka zarardan başka, hiç bir faydası yok. 2012-2013 yılına göre Türkiye toplam gelirinin üçte birini kaybetti. 950 milyar dolarlardan, 720 milyar dolarlara düşmüş durumda. Fert başına 12 bin 500 dolar gelirden, 8 bin 400 dolara düşmüş bir Türkiye var.

Ortalama geliri asgari ücret olmuş bir Türkiye var. 2018’de partili cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde Türkiye’de açlık sınırının altında yaşayan nüfus 16 milyondu. Bu gün 23,5 milyon. Yani Bulgaristan nüfusundan
daha fazla insanımız açlık sınırının altında yaşamaya mahum edilmiş. 7,5 milyon insanımız bu rakamlara ilave olmuş bu süre içinde. Türkiye’de kaynak var, ancak ekonomiye girmiyor. Çünkü hukuk yok. Yatırım için güven yok. Eski SSCB dönemi gibi despotizm hakim. Eğer sistem değişsin, ülkemizdeki bu kötü gidişat gece ile gündüz gibi bir ayda düzelmeye başlar."