İYİ Parti teşkilatlarında neler oluyor?

İYİ Parti teşkilatlarında neler oluyor?
İYİ Parti Genel Merkezi’nin teşkilatlardaki yenileme çalışmalarının hükümete yakın medya tarafından “deprem” şeklinde sunulması parti yönetiminin tepkisini çekti.

Erdem Avşar / Yeniçağ

Parti Genel Merkezi’nin teşkilatlardaki değişim sürecinin medyada veriliş şekli, parti yöneticilerinin tepkisini çekti.

2. Olağanüstü Kurultay sonrası parti yönetiminde ve yerel yönetimlerde yenilenme kararı alan İYİ Parti Genel Merkezi, İl Başkanlarına “istifa” çağrısında bulunmuştu.

Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, konuyla ilgili olarak “İl başkanlarımıza yönetimleriyle birlikte istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı alındı. Bütün il başkanlarımızdan sorumluluk içinde hareket ederek tavsiye kararının gereğini yerine getireceğine inanıyorum” açıklaması yapmıştı.

Aydın’ın bu açıklamasından sonra İYİ Partili il başkanlarının üst üste istifa haberleri gelmeye başladı. İstifa eden başkanların “Genel merkezimizin kararını destekliyor ve bundan sonraki çalışmalarda arkadaşlarımızın önünü açmak için istifamızı veriyoruz.” açıklamaları dikkat çekmişti.

PARTİ ÜZERİNDE ALGI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

İl başkanlarının istifa haberlerinin hükümete yakın yayın organlarında “deprem, tepki, büyük şok” gibi başlıklarla verilmesi İYİ Parti Genel Merkezi’nin tepkisini çekti.

Yeniçağ’a konuşan İYİ Partili kaynaklar, “Bugüne kadar hiçbir siyasi partide örneği olmayan bir uygulama başlattık. Seçimlerden sonra tüm teşkilatlarımızın yenilenmesi için ‘istifa’ çağrısında bulunduk. Buna uyan il başkanlarımız bizim elimizi rahatlatmak için istifalarını verdiler. Ancak hükümete yakın yayın organlarını yaşananları ‘beklenmedik bir olay’mış gibi veriyorlar. İYİ Parti’de deprem yok, yenilenme var” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ İYİ PARTİ’Yİ YIPRATMA GİRİŞİMLERİ

İstifa haberlerinin kasıtlı olarak çarpıtıldığı ve yerel seçim öncesi partiyi zayıflatma operasyonlarının devam ettiğine dikkat çeken İYİ Partili kaynaklar, AKP’de yaşanan görevden almalara da atıfta bulundu: “AKP’de haklarında birçok yolsuzluk iddiası olan il ve belediye başkanları hiçbir açıklama yapılmadan görevden alındılar. Bu görevden almalar sonrasında haklarındaki iddialarla ilgili hiçbir belediye başkanı aklanmadı. Bu hukuksuz duruma rağmen hâlâ partimizle uğraşılmasını manidar buluyoruz.”

DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Edinilen bilgilere göre İYİ Parti’de il başkanlarının istifası gelmeye devam ediyor. Genel Merkez’de ise il başkanlıklarına yeni atamalar için hummalı bir çalışma devam ediyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir İl Başkanlıklarına yapılacak atamalar merakla bekleniyor.

Bazı illerde ise istifa eden il başkanlarının yeniden atanabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler