İYİ Parti'de yerel seçim hazırlığı

İYİ Parti'de yerel seçim hazırlığı
İYİ Parti, Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimler için çalışmalarına hız verdi.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi için ince elenip sık dokunacak. Genel merkezde oluşturulan 15'e yakın komisyon, il ve ilçelere giderek yerinde incelemelerde bulunacak. Her bir komisyonun ortalama 7 ya da 8 kişiden oluşacağı ifade edildi. Bu sayının il ve ilçelerin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre artırılması ya da azaltılması da planlanıyor. Komisyonun içerisinde Genel Başkan yardımcıları, Genel İdare kurulu ve Kurucular Kurulu Üyeleri ile milletvekillerinin yer alacağı öğrenildi. Her bir komisyona o komisyon için belirlenen ve ziyarete gidilecek seçim bölgesini tanıyan genel başkan yardımcısının başkanlık edeceği bildirildi. Komisyonun en az 3 veya 4 il'den sorumlu olacağı kaydedildi. Örneğin Balıkesir'den sorumlu olan heyet, aynı zamanda Çanakkale gibi yakın seçim bölgesinden de sorumlu olacak.

Türkiye'nin 81 il'ini ziyaret etmeyi hedefleyen İYİ Parti heyetlerinin, teşkilatlarla yakın temas halinde olacağı ve yenilenen teşkilatları yerinde göreceği aktarıldı. Ayrıca komisyon heyetinin ziyaretlerde vatandaşlarla, il ve ilçelerin kanat önderleri ile görüşeceği, fikir alış verişinde bulunacağı ifade edildi. Yapılan görüşmeler sonrası genel merkeze kapsamlı raporlar hazırlanacağı ve bu şekilde en doğru adayı belirleneceği belirtiliyor.

Bu kapsamda yenilenen teşkilatlara moral ve motivasyon desteği sağlanacak, aynı zamanda İYİ Parti sürekli halkın içinde kalarak sokağın nabzını tutmuş olacak. Bu sayede Genel merkez ve teşkilatlar arasında sürekli iletişim sağlanmış olacak.

Genel seçimlerde yaşanan genel merkez ve taşra teşkilatları arasındaki kopukluk giderilecek. "Yerel seçimde bağlar güçlendirilsin" fikri öne çıkarken, aday belirleme sürecinde yerel dengeler gözetilecek. İlk yerel seçim sınavını verecek olan İYİ Parti'nin, AKP, MHP ve CHP'de olan belediyelerin hataları ve yönetim zafiyetleri belirlenecek, bu konularda çözüm üretebilecek adaylarla seçime girilecek. Ekim veya Kasım gibi genel merkez tarafından büyükşehir belediyesi adaylarının daha sonra ise ilçe belediye başkanı adaylarının açıklanması bekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da yaptığı açıklamada, Edindiğimiz tecrübelerle mahalli seçimlere en dinamik kadroyla biz gireceğiz. Seçim sokakta kazanılır. Sokak siyasetine döneceğiz ve sokaktan hiç çıkmayacağız. Artık kahvehaneler, pazarlar bizim mekanlarımız olacak. Mücadeleyi orada vereceğiz. Yerel seçimlerde sahada aslanlar gibi çalışan, vatandaştan gerçekleri anlatarak oy isteyen, her zeminde gerçekleri haykıran, sözlerinin arkasında durarak mücadele eden bir kitle yaratmak istiyoruz" demişti.