İYİ Parti'den o araştırma şirketine suç duyurusu

İYİ Parti'den o araştırma şirketine suç duyurusu
Yerel seçimler öncesi bir anket şirketinin vatandaşlara, “HDP-İYİ Parti-CHP İttifakına oy vermeyi düşünüyor musunuz?" şeklinde soru sorması tartışma yarattı. İYİ Parti, konu ile ilgili suç duyusunda bulunulduğunu açıkladı.

Yerel seçimler öncesi düzenlenen bir anket çalışmasında vatandaşlara telefonla aranarak sorulan “HDP-İYİ Parti-CHP İttifakına oy vermeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki soru tartışma yarattı.

Özellikle Balıkesir ve Mersin’de yaşanan uygulama sonrası İYİ Parti’den tepki geldi. İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son günlerde İYİ Parti Genel Merkezine ve teşkilatlarımıza, farklı numaralarla kayıtlı “sözde” araştırma şirketlerinden gelen telefonlarla ilgili çok sayıda ihbar gelmiştir. Araştırma şirketinden aradıklarını söyleyen şahıslar, ulaştıkları vatandaşlara; “HDP-İYİ PARTİ-CHP İttifakına oy vermeyi düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soru yöneltmektedir. Kendilerine böyle bir ittifak olmadığını ifade eden vatandaşlara, “Var ki soruyoruz. Sosyal medyada, gazetelerde, televizyonlarda her yerde görebilirsiniz” şeklinde yanıt verilmiştir. Söz konusu numaralar geri aradığında sesli yanıt sistemiyle karşılaşılmakta ve yetkili kişilere hiçbir suretle ulaşılamamaktadır.

Balıkesir ve Mersin başta olmak üzere, İYİ Parti’nin iddialı olduğu illerimizde yoğunlukla yaşanan bu husus, ülkemizde siyasi rekabetin geldiği seviyeyi bir kez daha gözler önüne sermektedir. 31 Mart’ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimlerinde, İYİ Parti’nin CHP ile tamamen şeffaf ve kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirdiği güç birliği herkesçe malumdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü düşünerek, örneğin Iğdır ve Ahlat’ta aday göstermemek suretiyle İYİ Parti’nin ortaya koyduğu siyasi tavır ve duruş da ortadadır.

Söz konusu telefon görüşmeleriyle yapılmaya çalışılan algı operasyonuna, İYİ Parti’nin vatan ve millet söz konusu olduğunda ne kadar fedakar ve duyarlı davranabildiğini bilen bütün vatandaşlarımız gerekli cevabı en güzel şekilde vermektedir.

Bu telefon görüşmelerinin kayıtları ve arayan numaralar İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Hakları Başkanlığınca yakinen takip edilmekte ve gerekli yasal işlemler ivedilikle yapılmaktadır. En son Adana’dan “0322 2770119” numaralı telefondan gelen arama için, ses kaydı ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına başkanlığımızca suç duyurusunda bulunulmuştur.

Türkiye’de siyasi rekabetin de İYİ olacağı günler, İYİ Parti’nin iktidarında söz konusu olacaktır. Bu inançla, söz konusu telefonlarla vatandaşlarımızda yanlış algı yaratmak suretiyle yürütülen çirkin ve seviyesiz siyasi propagandayı şiddetle kınıyoruz. Kastedilmek istenen ittifak ya da iş birliğinin birlikte oturulan Oslo masalarında, eşlik edilen “megri megri” türkülerinde, lahmacun ikramlarıyla izin verilen geçit törenlerinde aranması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, konuyu değerlendirme hususunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz."

BURCU AKÇARU'DAN TEPKİ

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi, Seçim Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Burcu Akçaru, yerel seçimler için vatandaşın aranıp "HDP- İYİ Parti- CHP ittifakına oy vermeyi düşünüyor musunuz" sorusunun yöneltildiğini belirterek duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Seçim için anket yaptığını söyleyen firmaların vatandaşı aradığını dile getiren Akçaru, “Telefon çalıyor. ‘Araştırma şirketinden arıyorum. HDP-İYİ Parti-CHP ittifakına oy vermeyi düşünüyor musunuz?’ diye soruyor. ‘Böyle bir ittifak yok ki?’ dediğinizde, ‘Var efendim, var ki soruyoruz’ diyorlar. Numarayı geri aradığınızda ses kaydı çıkıyor. Ve tabi ki bir yere bağlanmıyorsunuz. İYİ Parti konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Elimizde birçok ses kaydı ve numara var. Artık ne yapacaklarını şaşırdılar... Pes diyorum, başka bir şey demiyorum!”ifadelerini kullandı.

burcuu.jpg

burcu.jpg

 

İlgili Haberler