İYİ Partili Ahmet Çelik: "Milliyetçilerden özür dile Mısıroğlu!"

İYİ Partili Ahmet Çelik: "Milliyetçilerden özür dile Mısıroğlu!"
İYİ Partili Ahmet Çelik, tarihi çarpıtan açıklamalarıyla tartışma yaratan Kadir Mısıroğlu'nun Alparslan Türkeş hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik Mısıroğlu'nu şiddetle kınayıp Türk Milliyetçilerinden özür dilemeye çağırdı.

Çelik, kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mısıroğlu'na tepkisini şu sözlerle gösterdi:

"Toplumu provoke edici hezeyanlarıyla gündeme gelmeyi adet edinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun Başbuğ Alparslan Türkeş'e dil uzatması Türk milliyetçileri tarafından asla kabul edilemez bir terbiyesizliktir.

Türkeş'in Cumhurbaşkanı olmak için yanlışlıklar yaptığını iddia edecek kadar kendinden geçen bu sözde tarihçi bilmelidir ki; Türkeş Cumhurbaşkanı olsaydı Türkiye, adil bir düzenin hakim olduğu Türk-İslam dünyasının lideri, kalkınmış bir ülke olurdu.

Kurtuluş Savaşı'nda Yunan'ın galip gelmesini dileyecek kadar kendinden geçmiş birinin Başbuğumuzun iman ve inancını sorgulamaya kalkması da hadsizliğinin yeni bir örneğidir. Hizmetleriyle ve yaşantısıyla Cennet Mekan bildiğimiz Başbuğ Alparslan Türkeş'e yönelik iftiraları dolayısıyla Kadir Mısıroğlu'nu şiddetle kınıyor ve Türk Milliyetçilerinden özür dilemeye davet ediyorum."

Kadir Mısıroğlu, video paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı olmak için yanlış işler yaptığını söyleyip, "Bütünü ile kötü bir adam değil ama hatasız bir Müslüman da değildi” ifadesini kullanmıştı.

1-20190217153036.jpg2-20190217153044.jpg3-720.jpg

İlgili Haberler