İYİ Partili Ahmet Çelik paylaştı. Meral Akşener: Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşımakmış, yazıklar olsun

İYİ Partili Ahmet Çelik paylaştı. Meral Akşener: Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşımakmış, yazıklar olsun
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelik eleştirilerini paylaştı. Bakan Koca'ya Uygur Türkleri'ne yapılan zulmü hatırlatan Akşener, "Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşımakmış, Yazıklar olsun" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, KRT canlı yayınında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in Fahrettin Koca''ya yönelik eleştirilerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Ahmet Çelik paylaşımına Akşener''in "Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşımakmış, Yazıklar olsun" ifadelerini not olarak düştü.

Akşener''in programın ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Bugün sayın Koca''nın da bir açıklaması oldu. Çok üstüme alındım. Müslüman Uygur Türkleri''ne soykırımın hası orada yapılıyor. Kadınların kocalarını alıyorlar, kereste gibi Çinli adamlar konuluyor evlere. Kamplar var. Köle gibi çalıştırılıyor insanlar. Bu arkadaşların hassasiyetle üzerinde durdukları şey de Müslümanlıktır. Gerçi Rabia''yı da unuttular, o işarete yol açan şehit Esma''yı da unuttular. Sayın Koca''ya yazıklar olsun ki, Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak, o Müslüman Türk kadınlar, Uygur kardeşlerimiz tecavüze uğruyor, soykırıma uğruyor. Aramızdaki hassas konuları kaşımakmış... Yazıklar olsun, böyle bir şey olabilir mi?"

İlgili Haberler