İYİ Partili Aylin Cesur vakalardaki mutant virüsün altını çizerek neden madalya takıldığını açıkladı

İYİ Partili Aylin Cesur vakalardaki mutant virüsün altını çizerek neden madalya takıldığını açıkladı
İYİ Partili Dr. Aylin Cesur Meclis’te yaptığı konuşmada korona virüs vakalarının yüzde 85’ini mutant virüs olduğunun altını çizerek, “Çünkü artık onların üçüncü dalga madalyası boyunlarına asıldı. Sonbaharda dünya eskiye dönerken biz hayattaysak eğer Mevlana’nın dediğini diyeceğiz sanmasınlar yıkıldık sanmasınlar çöktük” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur korona virüs vakalarının yüzde 85’ini mutant virüs olduğunu belirterek, “Ülkemizdeki vakaların yüzde 85’i mutant virüs artık. Çünkü artık onların üçüncü dalga madalyası boyunlarına asıldı. Sonbaharda dünya eskiye dönerken biz hayattaysak eğer Mevlana’nın dediğini diyeceğiz sanmasınlar yıkıldık sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. Ama yaprak değil ölenler canlarımız” dedi.
HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
TBMM Genel Kurulu’nda bugün konuşan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un korona virüs ile ilgili olarak hükümeti eleştirdi. Cesur’un konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
"ÜÇÜNCÜ DALGA MADALYASI NOYUNLARINDA"
1 Mart 2021 kontrolsüz normalleşmenin başlangıç tarihi ve Türkiye için de kırmızı Mart. Şubat ayı lebalep davul zurnalarla dolu bir ay. Mutant varyantlar haline gelen bir Türkiye. Bu kongre kılıfı değildiyse ayıp ve suç. Eğer değildiyse bunun adı basiretsizlik. ‘Bundan önce de yanlışlar oldu. Bu da geçer yahu’ denildiyse. Bunu da diyemez sorumlular. Çünkü artık onların üçüncü dalga madalyası boyunlarına asıldı.
İŞTE MADALYA BUNDAN TAKILDI
1 Mart’tan bugüne 45 gün geçti. İlk vakadan beri görünen korona virüs vakalarının üçte biri ölümlerin beşte biri bu 45 günde görüldü. İşte madalya bundan takıldı. Ülkemizdeki vakaların yüzde 85’i mutant virüs artık. Günlük ölüm 66’ydı şimdi 273. Ancak ne hikmetse dünyada ölüm oranı yüzde 3 biz de yüzde 1. Huzur aradığımız Ramazan Ayı var ya 15 bin kişi daha bu hastalıktan ölecek demek. Hastaneler artık dolu. Kim sorumlu bundan? Eğer bundan ‘85 milyon sorumlu’ derseniz ayıp olur ve millet unutmaz bunu.
DOKTOR OLARAK SÖYLÜYORUM
Restoranları kapatırken yaptığınız kongreleri unutmaz. Dün tedbirler haybeye artırılmış haybeye geçen bahar gibi ‘azalır nasıl olursa’ diye düşünülerek yapılmış belli ki ama. Maalesef sökmez bu defa geçen baharda günde 5 bin vaka vardı. Şimdi 60 bin vaka. Vatandaşa vereceksiniz yıllarca kesilen vergisinin parasını ve kapatacaksınız ülkeyi dört hafta doktor olarak söylüyorum bunu. Sonbaharda dünya eskiye dönerken biz hayattaysak eğer Mevlana’nın dediğini diyeceğiz sanmasınlar yıkıldık sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. Ama yaprak değil ölenler canlarımız Aşılamada çok kötü bir durumdayız ancak 2022 Ağustos’unda tamamlanırız bu hızla bir madalya da oradan size. Bu madalyalar beceriksizlik, basiretsizlik ve vurdumduymazlık madalyası"

 

İlgili Haberler