İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan hükümete sert tepki!

İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan hükümete sert tepki!
Meclis’te konuşan İYİ Partili Fahrettin Yokuş, görüşülen bütçede vatandaşın olmadığını söyleyerek, “Vatandaş hükümetten umudunu kesti” ifadelerini kullandı.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

TBMM’de 2019 yılının bütçe görüşmeleri tartışmalarla devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, ekonomideki kötü gidişata tepki gösterdi.

2019 yılı için görüşülen bütçede vatandaşın olmadığını söyleyen Yokuş, “Bu bütçede işçi yok, çiftçi yok, esnaf yok, memur yok, emekli de yok. Çünkü bu bütçede faiz var, vergi var, ceza var, israf var. Daha da önemlisi bu bütçede vergi adaletsizliği var. Yatırım da hak getire” şeklinde konuştu.

Vatandaşın hükümetten umudunu kestiğini savunan Yokuş, “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi dediğiniz tek kişinin yönettiği Türkiye’de 81 milyon vatandaşımız, 2019 yılına ümitsiz girmektedir. Vatandaşlar hükümetten umudunu çoktan kesmiş. Ganyan, Spor Toto, Milli Piyango gibi şans oyunlarına koşuyor” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin göçmen ülkesine döndüğünü söyleyen Yokuş, Ülkemiz göçmenler ülkesi olmuş. Suriyeliler birinci sınıf vatandaşlığa terfi edilmiş. Onların dokunulmazlığı var. Onlar yesin, biz seyredelim. Benim vatandaşım hastanelerde ilaç ve muayene parası ödesin. Onlar ödemesin. Ülkemizde 6 milyondan fazla işsiz varken çoğunluğu Suriyeli 12 ayrı ülke vatandaşı toplam 1 milyonu aşkın kişi kayıt dışı çalışırken bizim hükümet seyrediyor” dedi.

Fahrettin Yokuş’un açıklamaları şu şekilde:

“2019 YILI VATANDAŞLAR İÇİN ÇOK ZOR GEÇECEK”

“Bu bütçede işçi yok, çiftçi yok, esnaf yok, memur yok, emekli de yok. Çünkü bu bütçede faiz var, vergi var, ceza var, israf var. Daha da önemlisi bu bütçede vergi adaletsizliği var. Yatırım da hak getire. 16 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Hala bütçenin yüzde 67.2’si dolaylı vergilerden oluşuyor. Bu süreçte dolaylı dolaysız vergiler arasındaki dengeyi bir türlü kuramadınız. Faiz ödemeleri bütçede üçüncü büyük giderdir. Bir önceki yıla göre yüzde 37 artışla faiz giderleri 117 milyar liraya çıktı. 2019 yılı vatandaşlar için çok zor geçecek. 24 Haziran seçimleri sonrası Türkiye’yi getirdiğiniz nokta ortada”

“VATANDAŞ HÜKÜMETTEN UMUDUNU KESTİ”

“Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi dediğiniz tek kişinin yönettiği Türkiye’de 81 milyon vatandaşımız, 2019 yılına ümitsiz girmektedir. Vatandaşlar hükümetten umudunu çoktan kesmiş. Ganyan, Spor Toto, Milli Piyango gibi şans oyunlarına koşuyor. Ülkede ekonomik kriz yok deniliyor. Enflasyon yüzde 20’nin üzerine çıkmış. Faizler yüzde 25’i aşmış. Döviz’deki artış yüzde 40’larda, işsizlik çift haneli rakamlarda, halk borç batağında, kriz yok denilen ülkede hele bir de kriz olsaydı vay vatandaşın haline”

“ÜLKEMİZ GÖÇMENLER ÜLKESİ OLMUŞ”

“Ülkemiz göçmenler ülkesi olmuş. Suriyeliler birinci sınıf vatandaşlığa terfi edilmiş. Onların dokunulmazlığı var. Onlar yesin, biz seyredelim. Benim vatandaşım hastanelerde ilaç ve muayene parası ödesin. Onlar ödemesin. Ülkemizde 6 milyondan fazla işsiz varken çoğunluğu Suriyeli 12 ayrı ülke vatandaşı toplam 1 milyonu aşkın kişi kayıt dışı çalışırken bizim hükümet seyrediyor. Bu bütçede işçi yok diyoruz. Var diyorsanız soruyorum. Asgari ücretle çalışan işçiye 2019 yılında yüzde 26 oranında artış yapacak mısınız? Bu bütçede emekli yok diyoruz. Eğer siz var diyorsanız 2019 yılında emeklilerin maaşlarını yüzde 26 oranında artıracak mısınız? Bu bütçede çiftçi yok diyoruz. Var diyorsanız çiftçilerimizin hibe alacağı olan 41 milyar lirayı çiftçilerimize verecek misiniz?”

“AYNI TAS AYNI HAMAM”

“Millet olarak 15 Temmuz ihaneti sonrası yaşadıklarımızın tek sorumlusu siyasi iktidardır. Liyakat, tecrübe ve ehliyet yerine cemaat ve yandaş tercihinin 15 Temmuz bir sonucudur. Yine ihanet sonrası İstanbul Yenikapı’dan söylenen bir söz vardı. Ne güzel bir sözdü. O gün muhteşem bir tablo vardı Yenikapı’da. Milyonlar ve siyasi liderler oradaydı. O güzel tabloda tek yürek, tek ruhta bütünleşmişti Türk milleti. Ancak Yenikapı ruhu İstanbul boğazlarında kaldı. Yenikapı ruhu bir türlü Başkent’e uğramadığı gibi kamu kurumlarının yanından dahi geçmedi. Aynı tas aynı hamam.”

“SİZİN ADALETİNİZ BU MU?”

“AKP hükümeti daha berbat bir şey yaptı. OHAL’in arkasına sığınarak anayasayı ve yasaları çiğnedi. 657 sayılı yasayı çiğnedi. Ülkede ve kamuda korku cumhuriyeti kurdu. Gelir İdareyi ve Maliye’de şöyle bir anlayış vardır. Mum dibine ışık vermez. Onlar çok çalışırlar az kazanırlar. İnşallah yeni bakan döneminde o maliye çalışanlarının sorunları bir nebze çözülür. Eğer ülkemizde ekonomik bir sıkıntı yoksa Cumhurbaşkanımızın maaşına 2019 yılında yapılacak artış oranında memura, emekliye, asgari ücretliye aynı oranda yani yüzde 26 zam uygulaması talep ediyoruz. Memuruyla emeklisiyle çiftçisiyle siz yürüdünüz bu yollarda şimdi söylediğiniz kriz yok şarkısıyla ıslandı vatandaş zam yağmurlarında şimdi dinlediğiniz tüm şarkılarda Saray’a bütçe var diyor vatandaşa yok diyor. Saray’a var da vatandaşa yok mu? Sizin adaletiniz bu mu?”

İlgili Haberler