İYİ Parti’li Fahrettin Yokuş’tan Sudan’dan tarım arazisi alınması kararına tepki

İYİ Parti’li Fahrettin Yokuş’tan Sudan’dan tarım arazisi alınması kararına tepki
İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, Türkiye’nin Sudan’dan tarım arazisi kiralama kararı ile ilgili “Sayın Pakdemirli, sana da Sudan’dan bir nişan gelir kardeşim. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye’nin Sudan’dan tarım faaliyeti yürütmek için arazi kiralama kararına tepki gösterdi. Meclis’te süren bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Yokuş, eski Bakan Mehdi Eker’in Fransa’dan 250 milyon dolarlık et ithalatı yaptıktan sonra devlet nişanı almasını hatırlatarak, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Pakdemirli’nin de Sudan’dan nişan alabileceğini söyledi.

Fahrettin Yokuş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Köylü hep kaybetti. Ama siz köylüyü hep kandırdınız, hep aldattınız. Şu anda köylerimizin hali içler acısı. Tarım ve hayvancılık bitmiş durumda, göç almış başını gidiyor.  Tarımda herkes kaçıyor. Ama bizim bir Tarım Bakanımız var; Allah selamet versin. Bu kardeşimiz maşallah, Allah nazarlardan saklasın, Türkiye’yi halletti, Sudan’dan toprak buluyor bize ekim için.  Sayın Bakan, Türkiye’deki tarım arazilerinin neredeyse üçte biri ekilmiyor. Çiftçi ekemiyor; sen ne yapıyorsun? Anlaşılan eski Bakan’a özenmiş.  Hani bir Mehdi Eker bakanımız vardı. Biliyorsunuz, Fransa’dan 250 milyon dolarlık et ithal etmişti. Fransızlar çok sevmişti bizim bakanı. ‘Buna Fransız nişanı verelim’ dediler. Vallahi verdiler. Sayın Pakdemirli, sana da Sudan’dan bir nişan gelir kardeşim.  Hayırlı uğurlu olsun şimdiden. “

İlgili Haberler