İYİ Partili Oral: Millete yasakken Beştepe’de Cuma namazı kılmak sorumsuzluktur

İYİ Partili Oral: Millete yasakken Beştepe’de Cuma namazı kılmak sorumsuzluktur
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Beştepe Millet Camii’nde az sayıda kişiyle ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan Cuma namazına sert tepki gösterdi.

Beştepe Millet Camisi'nde bugün, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen az sayıda katılımla, salgına karşı tedbirler alınarak cuma namazı kılındı. İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan Beştepe Camii'de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma namazı kıldırmasına tepki gösterdi.

İYİ Partili Oral’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar ise şöyle:

“Millete yasak olan Cuma Namazını Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bizzat Diyanet İşleri Başkanı'nın kıldırması sorumsuzluktur. Kimdir bu "ayrıcalıklı" cemaat? Önümüzdeki hafta millet camilere gelip "biz de böyle kılmak" istiyoruz derlerse ne cevap vereceksiniz?

Efendimiz hayatındayken mescidinde ne ayrıcalık tanımış ne bir ruhban sınıfına izin vermiştir. Her daim ümmetine örnek olmuştur. Devlet başkanı sıfatıyla da bunu yapmıştır. Devlet başkanı olarak örnek olması gerekenler kendi koydukları yasağı çiğnemektedirler.

ACIYORUM

Üstad Necip Fazıl diyor ya:
"Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim;
Sana uymayan ölçü, hayat olsa teperim!"

Efendimizin ölçüsüne uymayan Diyanet'e de devlet idaresine de sadece acıyorum. Allah ıslah etsin.”