Kadir gecesi ne zaman. Bugün Kadir Gecesi mi

Kadir gecesi ne zaman. Bugün Kadir Gecesi mi
İslam dininin en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi, Ramazan Ayı’nın 26. gününü 27. gününe bağlayan gece ibadetle ve duayla geçirilen mübarek gündür. Peki, Kadir gecesi ne zaman? İşte detaylar…

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kadir Gecesi ne zaman sorusuna verdiği yanıtta takvimde Ramazan Ayı’nın 26.günü olarak açıklandı.

KADİR GECESİ NE ZAMAN, RAMAZANIN KAÇINCI GÜNÜ İDRAK EDİLECEK?

İslam dinine göre Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı, bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecede ibadetlerini idrak edecek olanlar 2021 Kadir Gecesi''nin tarihine odaklandı. Kadir gecesi, 8 Mayıs Cumartesi günü idrak edilecek.

''Bin aydan daha hayırlı'' olan Kadir Gecesi''nde Yüce Allah''ın affına mahzar olmak isteyenler, dua, ibadet ve namazlar ile bu mübarek geceyi idrak edecekler. Kuran-ı Kerim''in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed''e (SAV) indiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının 26. gecesinde idrak edilecek. Kadir Gecesi bu hafta sonu gerçekleşecek.

KADİR GECESİ''NİN ANLAMI

Kadir Gecesi''nin anlamı şu şekildedir;

Kadr suresinde verilen bilgiler, Kur''an''ın ramazan ayında (el-Bakara 2/185) ve bütün hikmetli işlerin kararlaştırıldığı mübarek bir gecede (ed-Duhân 44/3-4) indirildiğine dair âyetlerle birlikte ele alındığında Kadir gecesinin ramazan ayı içinde bulunduğu sonucu ortaya çıkar. Bu gecenin daha çok ramazanın son on veya yedi günündeki tekli gecelerde aranması gerektiğine dair hadisler (Buhârî, "Fażlü leyleti''l-Ḳadr", 2-3; Müslim, "Ṣıyâm", 205-220) gecenin tesbitiyle ilgili bazı ipuçları vermektedir. Bu hususta sahâbeden gelen rivayetlerde en çok ramazanın 27. gecesi öne çıkıyorsa da (Müslim, "Ṣalâtü''l-müsâfirîn", 179-180, "Ṣıyâm", 220-221; Ebû Dâvûd, "Şehru Ramażân", 2, 6; Tirmizî, "Ṣavm", 72) bu rivayetler ihtilâflı olduğundan kesinlik ifade etmemektedir. Bazı nakillerde Hz. Peygamber''in Kadir gecesinin vaktini haber vermeye teşebbüs ettiği, ancak o sırada bir konuda anlaşmazlığa düşen iki sahâbînin Resûlullah''a başvurması üzerine buna fırsat bulamadığı, daha sonra da konunun zihninden silindiği bildirilir (Buhârî, "Fażlü leyleti''l-Ḳadr", 4; Müslim, "Ṣıyâm", 217; Dârimî, "Ṣavm", 56).