Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı: Vatandaşın tapularına şerh konuldu

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı: Vatandaşın tapularına şerh konuldu
Kanal İstanbul’da 3. Etap planı askıya çıkarılırken Sazlıdere Barajı’nın’da proje ile yok edileceği ortaya çıktı. Öte yandan bölgede vatandaşın tapularına da şerh konduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine geldi, Kanal İstanbul’un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre İstanbul’un su ihtiyacının bir kısmını karşılayan Sazlıdere Barajı’nın tamamı yok olacak ve kanala dönüşecek. 

Planlarla barajın çevresindeki içme suyu havzası da imara açılmış oldu. Kanalın çevresine “zemin + 3” kat izni verildi.

Projenin 3. etap planları, Çilingir, Dursunköy, Hacımaşlı, Hadımköy, Haraççı, Sazlıbosna, Güvercintepe, Kayabaşı, Şahintepe ve Şamlar olmak üzere 10 köyü kapsıyor. Planlama alanı toplam 5 bin 893 hektar. Planlama Hacımaşlı, Sazlıbosna ve Çilingir köy yerleşimleri ile Dursunköy ve Şamlar’ın tarım alanlarını içeriyor.

Sazlıdere Barajı da bu planın içerisinde tamamen yok oluyor ve barajın bulunduğu alan kanalın bir bölümüne dönüşüyor. Barajın içme suyu havzası da imara kapalıydı ve koruma altındaydı. Planla bu alan da imara açılmış oldu. Planlarda söz konusu alan genel olarak gelişme konut alanları, ticaret - konut, ticaret, bakım akaryakıt alanı ve konut dışı kentsel çalışma alanları olarak belirlendi.

VATANDAŞIN TAPULARINA ŞERH KONULDU

Öte yandan vatandaşın tapularına daha planlar askıdayken şerhler konulduğu iddia edildi. Bu nedenle planlara çok sayıda vatandaşın itiraz ettiği belirtildi.

İlgili Haberler