Kanal İstanbul'da tehlike büyük: Hem de tam 267 yerde

Kanal İstanbul'da tehlike büyük: Hem de tam 267 yerde
İBB'nin 39 ilçede yaptığı saha çalışmasının ardından Kanal İstanbul güzergahında bulunan 63’ü etkin 267 heyelan alanı tespit edildi.

İstanbul'daki heyelan riski "İstanbul İli, Heyelan Bilgi Envanteri Projesi"nde de ortaya koyuldu. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İstanbul sınırları içerisinde 1.094 heyelan alanının tespit edildiği raporda, bu heyelanlı alanların 357 adedinin, etkin (aktif ) heyelanlar sınıfında yer aldığı görüldü.

Kanal İstanbul güzergahının etkilenim alanında yer alan bölgelerdeki önemli bir bulgu da çalışmaya yansıdı. Projenin geçtiği ilçeleri de kapsayan analizlerde, heyelan riski taşıyan çok sayıda alan saptandı.

Projenin güzergahında bulunan Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinde 267 heyelan alanı tespit edildi. Söz konusu heyelanların çoğunluğunun, kanal güzergahındaki yamaçlarda geliştiği, 63 adedinin de etkin heyelanlar oldukları belirlendi.

Çalışmada, İstanbul il alanının heyelanlı alan sayıları açısından sıralaması da oluşturuldu.

Sıralamada; Silivri 120 alan, Büyükçekmece 116 alan ve Beykoz da 104 alan ile ilk üçte yer aldı. Bu heyelanlar, etkin heyelanlar açısından irdelendiğinde ise; Şile’de 74 alan, Silivri’de 61 alan ve Beykoz’da da 49 alanın bulunduğu gözlemlendi.